“Sóm 27 i més” critica la detenció del jove ocupant de la UAB

Acusen el cos de Mossos d'estar "fent de la persecució política una constant"

Imatge dels Mossos d'Esquadra. Foto: Mossos.
El col·lectiu ‘Som 27 i més’ ha criticat la detenció aquest diumenge d’un company a Igualada en el marc del procés judicial per l’ocupació del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) l’abril del 2013. En un comunicat, els imputats han assegurat que la detenció “respon a una ordre de crida i cerca que no ha estat en cap moment notificada als advocats”. El col·lectiu recorda que tant al detingut d’avui, que ha estat posat en llibertat posteriorment, com a la resta d’imputats els demanen penes d’11 a 14 anys de presó, multes de 9.500 per persona i una responsabilitat civil de 14.000 euros. A més, assegura que la detenció evidencia “que el cos de les forces repressives i d’ocupació que són els Mossos, estan fent de la persecució política una constant”.
El comunicat lamenta que la Fiscalia hagi ratificat i segueixi demanant aquestes penes “per tal de perseguir tot moviment polític, per escapçar militants arreu del territori, per tal de criminalitzar tota dissidència que vagi contra els seus interessos”.

El col·lectiu assegura que continuarà denunciat i posant “el dit a la nafra” a tothom que vulgui fer d’aquest sumari “una victòria repressiva”. Així, posen de relleu que la UAB i el seu equip de govern “continua sense retirar la responsabilitat civil , agreujant el cas i demostrant la seva determinació a portar a la presó” els imputats. Afegeixen que això és “per defensar un model d’universitat pública, gratuïta i d’accés a les classes populars del territori”.

Tot i això, afirmen que són conscients que aquesta no serà la única detenció i afirmen que les esperaran posant el seu cos i “lluitant” com han fet sempre. “Fiscalia, Mossos i UAB, diferent collar pel mateix gos. A la seva repressió, solidaritat”, apunten.

El comunicat arriba després que aquest diumenge al matí els Mossos hagin detingut i posteriorment deixat en llibertat un dels imputats en aquest cas.