El 22% dels creueristes visiten Barcelona en temporada baixa

L'entitat celebra que l'aposta per la "desestacionalització" feta anys enrere permet ara distribuir l'impacte econòmic al llarg de l'any

Els responsables del Port de Barcelona han explicat que durant els darrers cinc mesos, de novembre del 2017 a març del 2018, han passat per aquesta infraestructura 619.364 passatgers de creuers. Això significa, segons subratllen els responsables, que un 22% dels turistes d’aquest tipus que han visitat Barcelona durant els darrers 12 mesos, ho han fet en temporada baixa. En el període de novembre del 2016 a març del 2017 aquest col·lectiu representava el 17% del total. A banda, de novembre del 2017 a març del 2018 els creueristes van créixer un 37% i les escales van augmentar un 20,1%, xifres que, segons els responsables de la infraestructura, confirmen que cada cop més navilieres aposten per posicionar els seus vaixells a la capital catalana durant els mesos d’hivern.
En aquest sentit, des del Port de Barcelona es destaca el pas “important” que s’ha fet cap a la “desestacionalització” de l’activitat de creuers, fet que, subratllen, “ajuda a corregir” la concentració d’aquest tipus de turista durant els mesos d’estiu i “facilita” la distribució del seu impacte econòmic al llarg de tot l’any. Port de Barcelona calculat en més de 1.000 milions d’euros anuals aquest impacte.

Des del Port de Barcelona es destaca també l’aposta per la millora de l’impacte mediambiental que causa l’activitat dels creuers, i s’afirma que entre les companyies que han estat operant durant els mesos considerats de temporada baixa hi ha AIDA Cruises, que ha portat setmanalment el vaixell AIDA Perla, el més nou de la seva flota i que té motor de gas natural liquat. Ha estat el primer creuer en utilitzar aquest tipus de combustible a Barcelona.

Finalment, el Port de Barcelona destaca que “porta anys” impulsant la desestacionalització de l’activitat de creuers per distribuir l’impacte econòmic i contribuir a la descongestió de la ciutat durant els mesos estivals.