17 detinguts en el segon operatiu policial contra els carteristes al Metro de Barcelona

Segons els cossos de seguretat, acumulen més de 300 detencions majoritàriament per delictes contra el patrimoni

0
140
La policia surt del metro amb un dels detinguts en la macrooperació contra carteristes. Foto: ACN
17 persones han estat detingudes en aplicació de la Llei d’Estrangeria durant el segon operatiu que Mossos d’Esquadra, Guàrdia Urbana i Policia Nacional han dut a terme en 15 dies contra l’actuació de carteristes reincidents al Metro de Barcelona. A banda, també hi ha 2 persones investigades policialment per apropiació indeguda d’un telèfon mòbil i 1 denunciada per tinença d’haixix. El desplegament s’ha dut a terme al llarg d’aquest divendres –ha començat a les dotze del migdia i ha acabat passades les set de la tarda- a les línies 1, 2, 3, 4 i 5 de Metro i també a Rodalies. Segons els cossos de seguretat, els 17 detinguts acumulen més de 300 detencions majoritàriament per delictes contra el patrimoni, i no 150 com la font informant ha indicat en un primer moment.
L’operatiu d’aquest divendres s’emmarca en el dispositiu Draga de prevenció de furts i robatoris violents a la xarxa ferroviària de Barcelona, que es va posar en marxa el passat 27 d’agost. Es tractava de localitzar carteristes multireincidents actuant ‘in fraganti’ o buscant víctimes potencials, identificar-los, verificar-ne la identitat i comprovar-ne la situació administrativa a Espanya i si tenien requeriments pendents.

A més, efectius de la policia s’han situat al centre de Seguretat i Protecció Civil del Metro per monitoritzar l’operatiu a través de les càmeres de seguretat de les instal·lacions. El dispositiu ha comptat amb la cooperació i col·laboració dels centres i departaments de Seguretat de TMB Metro, Renfe i Adif.

Més d’un centenar d’efectius dels tres cossos policials han participat en el desplegament. Mossos i Guàrdia Urbana han intervingut per prevenir conductes il·lícites o incíviques, garantir la seguretat ciutadana i mantenir l’ordre públic. La Policia Nacional ha actuat en l’àmbit de les seves competències comprovant la situació administrativa de residència a Espanya.

Cal recordar que en el primer dispositiu contra l’actuació de carteristes reincidents al Metro de Barcelona, el 27 d’agost, es van detenir 23 persones, tot i que finalment 6 de les detencions per la Llei d’Estrangeria van quedar sense efecte.

FER UN COMENTARI