Restauradors de Gràcia de Barcelona s’oposen a la celebració de la festa major del barri

Creuen que la decoració "simbòlica" de carrers farà que la gent es concentri i augmenti el risc de contagi

Restauradors del barri de Gràcia manifestant-se per demanar més terrasses. ASS. DE PROP. DE BARES Y RESTAURANTES DE GRÀCIA

L’Associació de professionals de bars i restaurants del barri de Gràcia de Barcelona s’ha oposat a la celebració de la festa major del barri, que tindrà lloc del 14 al 21 d’agost, i comptarà amb un programa d’activitats virtuals i una decoració “simbòlica” d’alguns carrers, ha informat l’associació en un comunicat.

Encara que les festes seran virtuals, l’Ajuntament de Barcelona decorarà alguns carrers de manera “simbòlica” per mantenir viva i visible aquesta tradició, amb una decoració al sostre del carrer de cinc a 10 metres, ha explicat el regidor del districte de Gràcia, Eloi Badia, en declaracions als periodistes.

L’entitat considera que “permetre unes festes amb decorats físics, encara que siguin petits i simbòlics” produirà un augment d’afluència de gent i possibles concentracions de persones.

“Aquest any, tal com està la situació de la Covid-19 i efectes econòmics, ens sembla que no cancel·lar la festa, sense tenir una capacitat suficient d’aforament regulat i segur, ens posa a tot el barri en risc de contagis”, sostenen.

Ampliació de terrasses

A més, asseguren que celebrar les festes és completament contradictori, han dit, amb els arguments que el consistori ha donat als restaurador “com a excusa per no atorgar les terrasses extraordinàries sol·licitades”.

L’aforament total en bars i restaurants amb la normativa vigent és d’uns 1.560 comensals, segons els associats que ha enquestat l’entitat, per la qual cosa adverteixen que si es produeix una major afluència de gent “no podrà ser atesa pels espais segurs i regulats de l’hostaleria i es verterá als carrers generant cues per als serveis i botellones espontanis”.

Badia ha explicat que el 45% de les sol·licituds d’ampliació de terrasses del barri de Gràcia han estat acceptades, encara que ha reconegut que el barri té trams d’un carril únic sense aparcament on “és molt complicat” donar aquesta ampliació.