Restauradors de Barcelona troben “insuficient” l’ampliació horària que entrarà en vigor dijous

El Gremi de Restauració de Barcelona ha alertat que Catalunya és la comunitat on més temps es mantenen les restriccions, i ha qualificat d'”insuficient” l’ampliació horària que entrarà en vigor la nit de dijous a divendres, amb la qual bars i restaurants passaran a tancar a la 1.

Segons un comunicat del gremi d’aquest dimarts, el seu director, Roger Pallarols, ha dit que l’avanç és “benvingut”, però que arriba tard i que no és el que el sector esperava.

Ha negat que la decisió de la Generalitat hagi estat el resultat del diàleg i de l’anàlisi compartida amb les organitzacions que representen el sector de la restauració, i ha retret que l’última reunió amb els responsables de les conselleries de Salut i Interior es va produir al febrer.

D’altra banda, ha criticat la “incoherència” que bars i restaurants tanquin a la 1 i que les discoteques i sales de festa, temporalment reconvertides en establiments de restauració amb clients asseguts i sense ball, allarguin l’obertura fins a les 3 hores.

“Veient que els diferents indicadors pandèmics evolucionen en positiu, no hi ha motius perquè la restauració no recuperi l’horari ordinari”, ha afegit.