fbpx
Dissabte, 2 de març de 2024
És notícia

Quines restriccions s’aixequen aquest dilluns?

Les persones de la mateixa bombolla de convivència es podran moure per tot Catalunya

Les persones de la mateixa bombolla de convivència es poden moure lliurement per tot el territori català des d’aquest dilluns. La mesura anunciada pel Procicat recentment entra en vigor dilluns i es mantindrà, com a mínim, fins al 28 de març. Ara bé, la mobilitat fora de la comarca només es permet si és amb la unitat de convivència i s’ha de dur la declaració d’autoresponsabilitat.

A més, la superfície de venda en els grans establiments s’amplia fins als 800 m2, mantenint l’aforament màxim d’un 30% i ​i poden reobrir les sales de joc, també amb un aforament limitat. Una altra novetat és que el comerç no essencial ja podrà tornar a aixecar la persiana aquest cap de setmana. Per contra, en el sector de la restauració no hi ha canvis.

Competicions esportives

Pel que fa a l’esport, es reprenen les competicions esportives federades de menors de 16 anys. També es permet el públic en aquelles competicions que tinguin seient preassignat, a excepció de les competicions estatals i internacionals (de futbol i bàsquet) de caràcter professional. Així, la resta de competicions permeses es podran fer amb públic, amb limitació d’aforament del 50% si és a l’aire lliure i del 30% si és en espais tancats.

Cultura

Als locals i els espais en què es desenvolupen activitats culturals d’arts escèniques i musicals -com ara teatres, cinemes i auditoris- es poden fer altres activitats extraordinàries, com gales, cerimònies d’entrega de premis i festivals.

A més, els actes vinculats a la cultura popular i tradicional es permeten sempre que siguin activitats estàtiques, que es facin en un espai perimetral o en un espai tancat. Tindran les mateixes limitacions d’aforament que les activitats culturals d’arts escèniques i musicals que es fan en teatres o auditoris i amb els assistents asseguts.

Sector del joc

Pel que fa al sector del joc, salons, casinos i sales de bingo poden obrir al 30% i un màxim de 100 persones, tot garantint la ventilació mínima establerta. Si, a més, compleixen amb determinades condicions de ventilació i qualitat de l’aire reforçades i garanteixin mesures de control d’aglomeracions, poden obrir, respectant el límit de l’aforament al 30%, fins a un màxim de 250 persones.

Comerç

En el comerç els principals canvis tenen a veure amb la possibilitat de reobrir els caps de setmana. Les mesures que entren en vigor aquest dilluns, però, també beneficien els grans establiments, que també poden obrir tot i ser més grans de 800m2 si acoten l’espai d’obertura al públic a aquesta superfície i redueixen l’aforament al 30%.

A més, si respecten aquestes mateixes indicacions, es permet obrir els comerços dels centres, galeries i recintes comercials, on es limita al 30% les zones comunes i de pas, on caldrà complir les condicions de ventilació i qualitat de l’aire, i on es restringeix l’accés i l’ús de les zones recreatives, com ara zones infantils, ludoteques o àrees de descans. Roman suspesa l’obertura dels locals i establiments de restauració integrats en centres, galeries o recintes comercials.

Més canvis a partir del 26 de març

A partir del divendres 26 de març i a les portes de la Setmana Santa entraran en vigor noves mesures. Les reunions i trobades familiars i socials es limitaran a partir de llavors a un màxim de 4 persones en espais tancats, excepte quan visquin junts, i en espais privats no es permetran reunions amb persones no convivents.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El Nàstic aconsegueix l’ascens a la Primera RFEF

Notícia següent

Comença la preinscripció escolar per al curs 2021-2022 de manera completament telemàtica

Notícies relacionades