Valls creu que cal “evitar” que Barcelona “sigui la palanca de l’independentisme”

El candidat a l'alcaldia de Barcelona Manuel Valls ha publicat aquest dissabte una carta oberta dirigida a Pablo Casado, Pedro Sánchez i Albert Rivera

Pla mitjà del candidat a l'alcaldia de Barcelona Manuel Valls durant la intervenció al Círculo Ecuestre, el 23 de gener del 2019. (Horitzontal)
El candidat a l’alcaldia de Barcelona Manuel Valls ha publicat aquest dissabte una carta oberta dirigida a Pablo Casado, Pedro Sánchez i Albert Rivera en la qual els demana que “es comprometin a no pactar ni amb populismes de dretes ni d’esquerres”. A la missiva, l’exprimer ministre francès exigeix “altura de mires” a PP, PSOE i Cs davant el risc que les eleccions portin Espanya a “una situació d’estancament enorme” que, segons ell, “enfonsaria el país en una espiral negativa”. A més assegura que “cal evitar que Barcelona sigui la palanca de l’independentisme, que ja ha avançat i traçat aliances amb el populisme d’Ada Colau”.
El candidat a l’alcaldia de Barcelona sosté que el que passi a Barcelona “tindrà una transcendència social i política per Espanya i per Europa” i creu que des d’aquesta ciutat cal “enviar un senyal de recuperació sobre la qual s’ha construït el projecte democràtic espanyol dels darrers últims 40 anys”. Davant d’això, Valls demana a PP, Cs i PSOE que “es comprometin a no pactar ni amb populismes de dretes ni d’esquerres” i que tampoc ho facin amb “l’independentisme”, que, segons ell, “ha dividit profundament la societat catalana”. “El debat de Barcelona és el debat d’Espanya i d’Europa”, conclou.

L’exprimer ministre francès es compromet a treballar per “tornar a situar a Barcelona en el costat de la convivència i de la democràcia plena” i reitera la seva crida “als líders dels partits constitucionalistes perquè ofereixin a Espanya el gran acord que aquest país necessita”.

Segons Valls, si cada partit aposta “per un equivocat interès particular” les eleccions enfonsaran el país “en una espiral negativa: una crisi institucional o una legislatura agitada i estèril” que permetria que “creixin els desencantats amb el sistema democràtic”. Pel candidat a l’alcaldia de Barcelona el que va passar a Andalusia és “un clar exemple del que la democràcia espanyola ha d’evitar”. “L’acord que va fer possible el govern espanyol va suposar una cessió significativa a la dreta radical”, afirma Valls tot acusant el PSOE de “manca de responsabilitat” per haver-ho permès.