Toni Morral s’incorpora a la llista de Junts per Catalunya

L'exalcalde de Cerdanyola del Vallès ocupa el número 18 per Barcelona

Toni Morral, exalcalde de Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental), s’ha incorporat a la llista de Junts per Catalunya que lidera el president Carles Puigdemont de cara a les eleccions del proper 21 de desembre. L’execosocialista, que serà el número 18 per Barcelona, ha anunciat la seva decisió a través de les xarxes socials i ha manifestat que se suma a aquesta candidatura després que no hagi estat possible configurar una proposta unitària. En aquest sentit expressa el seu suport al president “per sumar i guanyar”. Morral va ser alcalde de Cerdanyola per ICV en dos mandats, entre els anys 2003 i 2009. L’any 2015 va denunciar que la direcció del partit el va donar de baixa després que valorés positivament l’anunci que Raül Romeva encapçalaria les llistes de Junts pel Sí a les eleccions al Parlament.
Morral va arribar a l’alcaldia de Cerdanyola del Vallès l’any 2003 i va governar la ciutat a través d’un pacte amb ERC i CiU. En les següents eleccions ERC va perdre la seva representació al Consistori i Morral va pactar únicament amb els convergents. Diverses desavinences entre les dues formacions van portar el llavors alcalde a destituir la primera tinenta d’alcalde, Consol Pla (CiU). Finalment l’execosocialista va patir una moció de censura i la socialista Carme Carmona va assumir el càrrec d’alcaldessa.

Després de passar un temps a l’oposició finalment Morral va apartar-se de la política municipal i va tornar a treballar a l’Ajuntament de Sabadell, on hi té una plaça d’empleat públic. L’any 2015 va denunciar que ICV l’havia expulsat per haver manifestat públicament el seu suport a Raül Romeva quan va decidir encapçalar la llista de Junts pel Sí.