Sánchez creu que la solució és “la via política i no la via penal”

Tot i que el secretari general del PSOE diu que Catalunya "no es mereix més anys de govern secessionista que menysté la legalitat" també afirma que "no hi ha solucions penals a problemes polítics"

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha assegurat que la solució al “problema polític” de Catalunya és “la via política i no la via penal”. Sánchez, que ha clausurat aquest diumenge Congrés Regional del PSOE d’Aragó que s’ha fet aquest cap de setmana a Saragossa, ha reconegut que “la justícia ha d’actuar” però ha matisat, en referència a l’empresonament dels consellers de la Generalitat, que “no hi ha solucions penals a problemes polítics”. Segons el secretari general socialista, “Catalunya no es mereix més anys de govern secessionista que menystingui la legalitat” i ha acusat als independentistes d’enfrontar “Catalunya amb Catalunya, amb Espanya i amb Europa”.
Per tot plegat, Pedro Sánchez s’ha mostrat convençut que el 21-D “els catalans sabran quina papereta representa la concòrdia i la convivència i quina representa la imposició i la unilateralitat”. “No hi ha millor líder que Miquel Iceta”, ha reblat Sánchez.