Milers de persones es manifesten contra la persecució judicial i policial als CDR

Protestes per les acusacions de rebel·lió i terrorisme contra una participant dels comitès

Uns 3.500 manifestants -segons la Guàrdia Urbana de Barcelona- s’han concentrat aquest dimarts al vespre a la plaça de Sant Jaume per protestar per les detencions de la Guàrdia Civil i dels Mossos d’Esquadra de persones vinculades amb els CDR i amb protestes independentistes. Amb cartells ‘Jo soc CDR’, els concentrats han cridat proclames com ‘Vosaltres, feixistes sou els terroristes’, ‘No som terroristes, tallem autopistes’ i ‘Nosaltres som els CDR’. També han cantat ‘Els Segadors’, ‘L’Estaca’ i ‘La Gallineta’, entre altres cançons, i han encès els llums dels mòbils en solidaritat amb els detinguts.
A Girona, unes 700 persones, segons la Policia Municipal, s’han concentrat a la Plaça del Vi. El manifest que s’ha llegit durant la concentració ha reclamat una “estratègia de confrontació unitària” contra l’Estat espanyol amb “la desobediència, la mobilització civil i la vaga general” com a principals eines. Durant la protesta, que ha acabat sota la pluja, també s’ha criticat durament la justícia espanyola. El president local d’Òmnium, Sergi Font, ha criticat, tenint en compte les acusacions que els atribueixen: “Demà podríem ser qualsevol de nosaltres”.

A la Rambla Nova de Tarragona més de 200 persones s’han concentrat en defensa dels CDR. La protesta s’ha convocat a través de les xarxes socials. Sota una intensa pluja, els manifestants s’han aplegat al voltant de l’Estàtua dels Despullats, on han llençat consignes com ‘Tots som CDR’, ‘Vosaltres, feixistes, sou els terroristes’ i ‘Tarragona no té por’. Algunes persones també han enganxat cartells reivindicatius a la base del monument. La concentració ha comptat amb la participació de diversos regidors d’ERC, el PDeCAT i la CUP al consistori de la ciutat, així com del secretari primer de la Mesa del Parlament i diputat de JxCAT, Eusebi Campdepadrós.

La pluja no ha aturat les 400 persones que s’han concentrat a la plaça de la Pau de Lleida, davant la subdelegació del govern espanyol a la capital del Segrià. Els Mossos d’Esquadra han blindat amb la col·locació de més d’un centenar de tanques l’accés dels manifestants a l’edifici, així com també de la premsa. Durant la concentració s’han sentit crits com ara “tots som CDRs”, “som gent de pau”, “llibertat, presos polítics” o “fora la justícia espanyola”, entre molts altres. La protesta ha finalitzat amb el cant dels Segadors.

A Viladecans, més de 300 persones s’han concentrat davant l’Ajuntament per rebutjar la detenció de la veïna del municipi a qui la Fiscalia de l’Audiència Nacional acusa de terrorisme i rebel·lió. Pancartes reclamant el seu alliberament i defensant l’activitat dels CDR, crits de ‘Llibertat presos polítics’ i una infinitat de cartells amb el lema ‘Viladecans vol democràcia’ han empetitit la plaça de la Vila en una concentració que ha acabat amb el cant d”Els Segadors’ i de ‘L’estaca’.

Mentrestant, unes 150 persones s’han concentrat davant l’Ajuntament de Solsona per donar suport al veí de Navès arrestat aquest matí, juntament amb cinc persones més, per un presumpte delicte d’atemptat contra l’autoritat i desordres públics per haver encerclat el Parlament el passat 30 de gener. L’arrestat, vinculat al CDR del Solsonès, ha quedat en llibertat després de prestar declaració a la comissaria dels Mossos de Solsona i està a l’espera que el citin judicialment. Els concentrats han mostrat pancartes on es podia llegir ‘Soc CDR’ i ‘Tots som CDR’ i també s’ha llegit un manifest de suport als arrestats. A més, una integrant del CDR del Solsonès ha agraït en nom del veí de Navès que ha estat detingut les mostres de suport que ha rebut.

Finalment, més de 500 persones han expressat pels carrers d’Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat) el seu suport al membre del CDR buscat per la Guàrdia Civil i a qui la Fiscalia de l’Audiència Nacional acusa també de terrorisme i rebel·lió. Els manifestants han recorregut els carrers del municipi pronunciat càntics com “totes som CDR”, “això no és democràcia és una dictadura” o “llibertat presos polítics”. La protesta ha acabat davant l’Ajuntament on han llegit un manifest i han cantat ‘Els Segadors’ i ‘L’estaca’.