La majoria dels socis de l’ANC aposten per una candidatura única el 21-D

El 86% dels socis volen promoure una candidatura conjunta del bloc sobiranista mentre que un 12% hi ha votat en contra i un 2% s'ha abstingut

El 86% dels socis de l’ANC s’han mostrat partidaris d’impulsar una candidatura única del bloc sobiranista el 21 de desembre, segons la consulta que l’entitat ha fet als seus membres entre divendres i dissabte. Segons l’entitat, hi han votat 11.555 persones, una proporció de socis superior a la de la consulta sobre el referèndum del 2016. Un 12%, 1.379 associats, hi ha votat en contra, i 254 (2%) s’han abstingut. Concretament, la consulta ha preguntat si l’ANC ha d’impulsar “una única candidatura del bloc sobiranista oberta a líders polítics i de la societat civil empresonats i perseguits judicialment”. La consulta sobre el 21-D ha estat oberta 31 hores. Davant d’aquests resultats, “l’Assemblea Nacional Catalana ha afirmat que treballarà com a nexe d’unió entre totes les possibles candidatures per aconseguir una única llista”.
L’ANC ha assegurat que tot i que “els resultats són clars, no es consideraran definitius fins que no s’hagin resolt totes les incidències tècniques de la votació telemàtica”.

La consulta als socis i simpatitzants deriva del mandat del Secretariat Nacional de 4 de novembre d’impulsar les negociacions per una àmplia coalició independentista. Davant les dificultats, el Secretariat Nacional extraordinari d’aquest dijous a la nit va plantejar la necessitat de consultar els socis.