L’ANC exigeix el respecte a la majoria parlamentària

El secretariat nacional de l'entitat sobiranista aprova un full de ruta que aposta per mantenir-se en el pacifisme

0
750
L’Assemblea Nacional Catalana ha exigit que es respecti la majoria parlamentària “a favor de la República” resultant del 21D i ha rebutjat les “tàctiques filibusteres” de l’oposició. Així ho ha posat de manifest en un comunicat, amb la vista posada en la sessió de constitució del Parlament, la presidència i la Mesa que se celebrarà el proper 17 de gener. També han rebutjat que la justícia espanyola “vulgui canviar amb els seus mecanismes les majories sorgides de les urnes”. L’ANC ha fet aquest advertiment el dia després que el secretariat nacional aprovés el full de ruta de l’entitat, que aposta per mantenir-se en el pacifisme, treballar amb independència dels partits polítics i per la unitat d’acció, l’augment de la base social republicana, instar a les institucions catalanes a construir la República proclamada i buscar reconeixement internacional.
El full de ruta aprovat pel secretariat nacional és un document de 14 pàgines al qual els socis de l’entitat poden presentar esmenes a partir d’ara. El text s’aprovarà de forma definitiva en l’assemblea de l’ANC, que se celebrarà el 25 de febrer.

El document validat aquest dissabte pel secretariat nacional proposa, entre altres, definir l’estratègia i la planificació d’accions per respondre a la repressió de l’estat espanyol i, “de forma proactiva, construir la República proclamada a partir de l’apoderament de la gent”, ja que “la construcció de la República no és delegable”.

També es planteja mantenir i intensificar la mobilització de la societat catalana de manera no violenta per “aconseguir l’alliberament dels presos polítics, el retorn dels exiliats i defensar la República catalana i el seu reconeixement efectiu i legítim”. A més, exigeix la restitució del Govern legítim i les seves estructures i la derogació de l’article 155 i de tots els seus efectes”, així com el tancament de totes les causes judicials obertes arran del procés.

FER UN COMENTARI