L’Ajuntament de Barcelona recorrerà al TSJC la sentència que l’obliga a penjar la foto del rei

El govern de Colau reitera que és el plenari qui ha de decidir la simbologia de la sala de plens

 Després de la sentència del contenciós administratiu que obliga a l’Ajuntament de Barcelona a penjar la foto de Felip VI a la sala de plens, el govern de Colau ha anunciat que aquesta sentència no és ferma perquè presentarà un recurs davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Segons fonts municipals el criteri que defensa el govern local per no penjar la foto en la sala de plens és que la responsabilitat recau, precisament, sobre el plenari i és el conjunt de regidors qui ha de decidir sobre la simbologia en la sala. De fet, el govern recorda que el desembre de 2015 es va modificar el Reglament Orgànic Municipal (ROM) en què es preveu que el plenari decideixi sobre la simbologia que haurà d’atendre els principis democràtics, de catalanitat, de neutralitat religiosa i de respecte a la singularitat històrica i la capitalitat de Barcelona.
D’aquesta manera, fonts municipals també asseguren que al setembre de 2016 tots els grups menys el PP i C’s van encarregar una reforma de la sala de plens i que serà en el marc de la reforma en què es decidirà quina simbologia ha de tenir la sala i, per tant, si ha de comptar amb una fotografia del rei Felip VI o no.

Aquesta polèmica arriba després que la Delegació del Govern espanyol denunciés a l’Ajuntament de Barcelona per no comptar amb cap foto del rei Felip VI a la sala de plens, tal com marca un Reial decret del 1986 sobre el funcionament de les administracions locals. Abans de la denúncia, l’Ajuntament va retirar el bust de Joan Carles I que presidia la sala.

El termini per a interposar un recurs s’acaba el proper 27 de març i des de fa setmanes que els serveis jurídics municipals estan treballant en aquest document per tal de poder presentar-lo abans d’esgotar el termini i poder aconseguir una revisió de la sentència per part del TSJC.