JxCat aposta pel diàleg amb l’Estat si Puigdemont és president de la Generalitat

Els candidats de JxCat defensen que després de les eleccions qui ha d'ocupar la presidència ha de ser de nou Puigdemont

Junts per Catalunya (JxCat) ha insistit en dialogar amb l’Estat després de les eleccions del 21-D, però amb la condició que el president de la Generalitat sigui el seu cap de llista, Carles Puigdemont, destituït amb l’article 155 de la Constitució. Els candidats de JxCat han llegit un manifest a la plaça del Rei, aquest dimarts al migdia, i el número 16 per Barcelona, Francesc de Dalmases, ha subratllat que el diàleg ha de ser entre Catalunya i Espanya. Al seu torn, la número cinc per Barcelona, Laura Borràs, ha sentenciat que només JxCat defensa el retorn de Puigdemont, del vicepresident destituït i cap de llista d’ERC, Oriol Junqueras, i de la resta de consellers del Govern “legítim”.

Dalmases s’ha preguntat de manera retòrica com es pot defensar i construir la República si no es defensa el president Puigdemont. Al seu torn, el portaveu de la candidatura, Eduard Pujol, ha recordat que els 130 presidents de la Generalitat han estat escollits pels catalans i no pas per Madrid. Així doncs, després de les eleccions qui ha d’ocupar la presidència ha de ser de nou Puigdemont. Pujol, a més, ha arrencat crits de “guanyarem” entre els candidats de JxCat quan, poc abans, ell i la directora de campanya, Elsa Artadi, han proclamat que “tornaran”, durant la foto de final de campanya que ha realitzat la candidatura a la plaça Sant Jaume, davant de la Generalitat.

JxCat tancarà la campanya aquest dimarts al vespre amb un anomenat “megamíting”. Puigdemont parlarà a les 20:30 hores des de Brussel·les, en una intervenció que es podrà seguir “arreu del món” a través del web MegaMinting.cat. L’objectiu de la candidatura és aconseguir que el d’aquesta nit sigui l’acte “més multitudinari” dels últims anys. JxCat espera que el míting se segueix des d’un centenar de punts. L’acte de seguiment a Barcelona tindrà lloc a la plaça de la Virreina a partir de les 20:00 hores, des d’on també intervindran altres candidats.