Jordi Sànchez demana permisos al Suprem per intervenir en actes de campanya

L'advocat de Sànchez demana també que pugui realitzar entrevistes des de la presó i tenir accés a internet

La defensa de l’expresident de l’ANC i número 2 per Barcelona de JxCat, Jordi Sànchez, ha demanat al jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena que autoritzi permisos perquè Sànchez pugui participar en actes de campanya de la seva candidatura. En un escrit al qual ha tingut accés l’ACN, l’advocat Jordi Pina també demana que Sànchez pugui atendre mitjans de comunicació des de la presó durant el període electoral i que tingui accés a internet “en un horari ampli” que li possibiliti la intervenció en la campanya, custodiat “si fos necessari” per forces de seguretat de l’Estat. La defensa creu que la seva assistència a actes permetrà al jutge comprovar que la voluntat de Sànchez “de defensar les seves idees per les vies pacífiques i constitucionals és veritable i real”.

L’advocat de Sànchez considera que aquest ha de poder intervenir en la campanya “en condicions de màxima igualtat possible amb la resta de candidats” i cita, entre d’altres, el Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics. Pina també assenyala “la conveniència de garantir que, per la seva pròpia credibilitat tant interna com internacional, aquest procés electoral pugui tenir lloc amb la màxima normalitat possible”. Així, sol·licita permisos per tal que Sànchez pugui participar en actes de campanya, inclosos als debats electorals organitzats per mitjans de comunicació als quals sigui convidat. En el mateix escrit, s’assegura que l’assistència de Sànchez a aquests actes permetrà comprovar al magistrat la voluntat del seu client de “defensar les seves idees per les vies pacífiques i constitucionals”, un fet que “difícilment tindrà l’oportunitat d’acreditar si durant tot el període electoral es manté privat de llibertat”.

Qüestió prejudicial al TJUE

L’advocat de Sànchez ha afegit al text que, davant “l’improbable” cas que les peticions siguin denegades, sol·licita a la sala penal del Suprem que plantegi una qüestió prejudicial davant del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE). L’advocat ha recordat que el Suprem està “obligat” a sotmetre aquesta qüestió prejudicial al tribunal europeu.