ERC vol acabar amb l'”enemistat” entre Generalitat i ajuntament de Barcelona

Aragonès assegura que per "guanyar la llibertat" és fonamental que les dues administracions s'alineïn

El candidat a l'alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, el vicepresident del Govern, Pere Aragonès i la portaveu d'ERC, Marta Vilalta, en un acte al Poblenou el 3 de març del 2019. (Horitzontal)
ERC vol que Barcelona sigui “la punta de llança” de la república catalana i per aquesta raó assegura que la formació està “obligada a guanyar” a les pròximes eleccions municipals. En un acte aquest diumenge al Poblenou, el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha considerat que per “guanyar la llibertat” és fonamental que les dues administracions s’alineïn. “El balcó a balcó de la plaça Sant Jaume no ha de servir per mirar-nos des de la distància, ha de ser un espai de trobada”, ha defensat tot afegint que ha de “ser el nou nucli d’aquesta majoria imparable per la llibertat del país, malgrat el TS, el TC i els que voldrien que aquest poble no votés”. En aquest sentit el candidat a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha afegit que “s’ha acabat l’enemistat” entre l’Ajuntament i la Generalitat.

Maragall ha assegurat que si ERC arriba a l’alcaldia de Barcelona, s’acabaran “les ambigüitats” i que es posicionarà clarament a favor de la república catalana i la llibertat dels presos polítics. En aquest sentit la portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha assegurat que la seva formació vol que aquesta sigui la “primavera republicana”. “Volem que guanyi novament la democràcia a les urnes tant el 28 d’abril com el 26 de maig, on també ens juguem, no només la democràcia, sinó també la llibertat i que Barcelona sigui la punta de llança que necessita la república catalana per poder florir”, ha explicat Vilalta.

Durant l’acte preelectoral del Poblenou, Pere Aragonès ha anunciat el compromís explícit de la seva formació d’implantar la paritat de gènere en tots els àmbits de l’Ajuntament de Barcelona i en institucions i organismes municipals de la ciutat. Aragonès ha incidit en la necessitat del 50-50 de presència d’homes i dones “no només perquè hi hagi dones referents, sinó perquè hi hagi dones prenent decisions per beneficiar el conjunt de la societat”. Un repte que és molt necessari en molts àmbits, ha dit, especialment en el de la indústria tecnològica.