El PSC reclama a Colau un pla hoteler a Barcelona

La proposta contempla que es desenvolupi en el termini d'un any en col·laboració amb el sector i les entitats veïnals

La portaveu adjunta del PSC a l’Ajuntament de Barcelona, Montserrat Ballarín, ha demanat a l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, que impulsi un pla hoteler a la població per fer una revisió del Pla Especial Urbanístic d’Allotjaments Turístics (PEUAT). Ballarín ho ha dit en el marc de la comissió no permanent d’estudi que han impulsat els socialistes. “El model turístic que defensem és de qualitat, cal revisar el PEUAT perquè els hotels puguin fer obres i es puguin modernitzar”, ha indicat Ballarín que ha considerat que amb l’actual normativa “el govern de Colau es limita a prohibir quan el que cal és proposar i planificar”. La proposta contempla que el pla es desenvolupi, en el termini d’un any, mitjançant una Comissió del Pla Estratègic de Turisme, en col·laboració amb el sector i cercant el consens amb les entitats veïnals.

“Malgrat que l’actual PEUAT no és el què els socialistes hauríem fet, creiem que és un bon instrument i que era necessari; però de la mateixa manera que la realitat a la ciutat obligava a la seva aprovació a mesura que la ciutat evoluciona aquest també s’ha de poder revisar i actualitzar”, ha dit Ballarín.

La regidora ha alertat que l’actual document pot estar fent “empitjorar la qualitat dels establiments hotelers i dels allotjaments turístics a la ciutat” i per això emplaça el govern a impulsar les modificacions necessàries per fomentar la seva modernització: relaxant o eliminant les restriccions per a fer obres als hotels i allotjaments turístics i fomentant la qualitat i la modernització del sector hoteler i dels allotjaments que compleixen normativa.