El PP de Barcelona portarà al ple una proposta per rebutjar la “deriva independentista” de Quim Torra

El líder del grup municipal popular, Alberto Fernández, afirma que el president és "el pitjor exponent d'un hooligan independentista xenòfob"

El grup municipal del PP a l’Ajuntament de Barcelona presentarà una proposta en el ple municipal del 25 de maig perquè el consistori rebutgi la “deriva independentista” del president Quim Torra i desaprovi els seus comentaris i missatges “xenòfobs”. La formació recorda que Torra va compremetre’s a iniciar un procés constituent a Catalunya i adverteix que “un president de la Generalitat no pot ser conegut pels seus insults a Espanya i als espanyols”. En aquest sentit considera que el nou cap de l’executiu català “és el pitjor exponent d’un hooligan independentista xenòfob”. Fernández confia que l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, donarà suport a la iniciativa i serà “coherent amb les seves paraules”. El popular ha recordat que la batlle va afirmar que les consideracions de Torra eren “un perill per a la cohesió social” i que les seves paraules eren “insultants per a milions de catalans”.

Alberto Fernández considera que “Barcelona necessita que la Generalitat treballi en benefici de tots els catalans i barcelonins, impulsant polítiques sectorials necessàries per millorar l’economia de Barcelona i superar la divisió generada per l’independentisme”. Per aquest motiu ha lamentat que el president Torra “no pretengui deixar enrere el procés”.

El popular ha assenyalat que “Barcelona no pot quedar-se callada, ha de fer-se sentir per exigir el que li correspon com a capital de Catalunya a matèria d’infraestructures, finançament i serveis, ja que la Generalitat portes anys donant l’espasa als barcelonins”.