El PDeCAT, expulsat pel partit liberal europeu a causa de la corrupció de CDC

El consell ha votat a favor de l'expulsió per 84 vots a favor, 3 en contra i 5 abstencions, segons fonts presents a la reunió

L’ALDE, el partit liberal europeu, ha expulsat del seu cercle el PDECat. Així s’ha decidit en una reunió extraordinària celebrada aquest dissabte al matí a un cèntric hotel del barri europeu de Brusel·les. Ha comptat amb el suport de dos terços i segons han explicat en un comunicat, aquesta decisió “no implica cap posició de l’ALDE sobre els assumptes interns de la política espanyola”.

D’aquesta manera finalitza la recomanació que es va adoptar de manera unànime per l’executiva de la formació el passat 26 de setembre, quan es va encomanar l’expulsió com a càstig pels casos de corrupció del que abans era Convergència.

L’ALDE ha assegurat que manté la porta oberta “a qualsevol nou moviment liberal-demòcrata de Catalunya que es vulgui afegir en el futur”. A més, insisteix “a tots els actors polítics a dialogar per a trobar una solució sòlida”.

Aquesta decisió es produeix quan falten menys de quinze dies pel Congrés anual de l’ALDE, que tindrà lloc del 8 al 10 de novembre a Madrid. Així doncs, el partit tanca els fitxatges i confirma el seu suport total a la formació liderada per Albert Rivera, dins de la seva reorganització de cara a les eleccions de finals de maig de 2019.