L’OMS veu impossible acabar amb el coronavirus aquest 2021

El director executiu de el Programa d’Emergències Sanitàries de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Mike Ryan, ha qualificat de “irrealista i prematur” poder acabar amb el coronavirus aquest any, tot i que sí reduir molt les morts i les hospitalitzacions.

“És irrealista i prematur pensar que podem acabar amb aquest virus a finals d’any. Però crec que podem reduir les hospitalitzacions i morts aquest any, per acabar amb la por i la tragèdia d’aquesta pandèmia”, ha explicat en roda de premsa aquest passat divendres des Ginebra (Suïssa).

“Podem reduir les hospitalitzacions, les morts i les malalties greus, però només podem fer-ho si la gent de tot el món es vacuna. El nostre objectiu ha de ser realment protegir la vida de les persones i fer-ho el més ràpid possible compartint les vacunes que tenim avui”, ha afegit al respecte la científica cap de l’OMS, Soumya Swaminathan.

Ryan ha celebrat que es comencen a veure dades que les vacunes “no només eviten la malaltia, sinó també prevenen la transmissió de virus”. “És molt encoratjador, tot i que necessitem més dades”, ha puntualitzat.