L’incendi de Collserola està en fase de control després d’haver cremat 10 hectàrees

Hi han treballat 18 dotacions dels Bombers de Barcelona i 11 dels Bombers de la Generalitat

L’incendi del Parc de Collserola que ha cremat des de dos quarts de set de la tarda d’aquest dimarts està en fase de control des de les quarts d’onze del vespre. A les deu de la nit el cap de Bombers de Barcelona, Sebastià Massagué, ha dit que volia transmetre un “missatge d’optimisme” perquè l’incendi estava “pràcticament perimetrat i estabilitzat” i que aviat estaria “en fase de control” i que la seva voluntat era que aquest dimecres es pogués donar per extingit. Massagué ha explicat que desconeix les causes del foc, però que l’inici ha estat a prop de la carretera Alta de Roquetes. Hi han treballat 18 dotacions dels Bombers de Barcelona i 11 dels Bombers de la Generalitat, a part de les 6 aèries.
Massagué ha explicat que l’incendi ha portat “forces problemes” perquè el flanc esquerra estava en un barranc i a prop de les línies d’alta tensió, el que ha dificultat l’ajuda dels mitjans aeris. En canvi, el flanc dret ha estat més ràpid de controlar.

L’incendi s’ha declarat a dos quarts de set de la tarda a la falda de Collserola, a Barcelona. El foc s’ha originat prop de la carretera alta de Roquetes, al districte de Nou Barris de la capital catalana. No hi ha hagut cap afectació personal.

Més de 300 trucades

Els serveis d’emergències han tallat el subministrament de quatre línies de molt alta tensió que passen per algunes torres elèctriques de la zona, però no ha afectat el subministrament domèstic.

La Guàrdia Urbana ha tallat diverses vies del districte d’Horta-Guinardó, com la carretera d’Horta al cementiri, el passeig Vall d’Hebron, el camí de Sant Llàtzer i la mateixa carretera alta de Roquetes, on s’ha situat el punt de comandament avançat. Al districte de Nou Barris s’ha tallat la ronda de la Guineueta Vella, els carrers Antonio Machado i Lliçà i l’accés a les pistes de Can Catà.

En el dispositiu hi han treballat també els Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Urbana, el SEM i ADF de la zona. El telèfon 112 d’emergències ha rebut unes 320 trucades per aquest incendi i les autoritats recomanen a la població més propera que si noten molèsties pel fum, es confinin a casa i tanquin les finestres.

Testimonis diuen que ha estat provocat

Un grup de persones que estaven jugant a pàdel a Valldaura Esports han vist l’inici de l’incendi. Jordi, que és qui ha donat l’avís a les 18:21 hores i ha parlat amb els Agents Rurals, ha explicat a l’ACN que han vist una flamarada potent de foc que de seguida ha passat a l’altra banda del carrer.

Carlos, que també estava jugant a pàdel, ha explicat a l’ACN que tal i com ha explicat als Mossos, el foc havia estat provocat perquè l’incendi ha començat justament després d’haver passat per aquell lloc un home sospitós d’uns 65 anys amb el cabell blanc, bigoti i una camisa de color blaucel.

Veïns d’un bar proper a la zona han afegit que en les darreres dues setmanes hi ha hagut almenys dos petits incendis provocats a la mateixa zona.