L’estudi també ha identificat les molècules principals que desencadenen els processos neuroinflamatoris d’aquesta malaltia. La investigació s’ha publicat a la revista oficial de l’Acadèmia Americana de Neurologia, ‘Neurology, Neuroimmunology & Neuroinflammatio’.
Els investigadors han utilitzat una combinació de tècniques bioinformàtiques desenvolupades recentment per esbrinar les alteracions del transcriptoma (un grup de molècules conegudes com a ARN) del còrtex motor de pacients amb ELA. El còrtex motor és la regió del cervell que s’altera de manera més precoç, fet que la converteix en una regió especialment vulnerable i clau en el desenvolupament de la patologia.
A partir de la caracterització massiva del transcriptoma d’aquesta regió, mitjançant tècniques de seqüenciació d’alt rendiment, els investigadors han descobert 124 molècules d’ARN que són clau en aquesta malaltia, la majoria de les quals implicades en funcions que intervenen en la neuroinflamació.
Aquestes molècules poden ser utilitzades com a dianes terapèutiques així com també poden ajudar a desenvolupar nous marcadors diagnòstics, segons els investigadors. En aquest sentit, podria avaluar-se’n el seu ús per a accelerar el procés diagnòstic dels pacients, que actualment és dificultós i que en molts casos es dilata amb el temps.
Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Reus, juntament amb el Grup de Delinqüència Urbana de Cambrils, han localitzat i…
L’Ajuntament de Molins de Rei ha preparat un seguit d’activitats i portes obertes amb motiu del Dia Internacional dels Museus…
L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, a través del Servei de Medi Natural i Litoral del Consell Comarcal del Garraf,…
Un home de 55 anys va morir ahir a l'Hospital de Son Espases després de patir lesions molt greus en…
El Museu del Port de Tarragona ha celebrat aquest dimarts, 13 de maig, els actes institucionals de commemoració del seu…
Igualada viurà aquest cap de setmana del 17 i 18 de maig unes jornades plenes d’adrenalina, esport i espectacle amb…
Esta web utiliza cookies.