Les mutacions del virus poden donar falsos negatius

L’Agència Americana del Medicament (FDA, per les sigles en anglès) ha avisat als laboratoris i als professionals sanitaris que les mutacions que s’han produït en el coronavirus, com ara la soca de Regne Unit, poden donar lloc a falsos negatius en les proves de detecció del virus.

No obstant això, l’organisme ha assegurat que està adoptant noves mesures per garantir que les proves autoritzades de detecció del coronavirus segueixin sent precises i, a més, està treballant amb les companyies que les desenvolupen i avaluant contínuament les dades que proporcionen.

“La FDA continuarà monitoritzant les variants genètiques del coronavirus per garantir que les proves autoritzades continuen proporcionant resultats precisos. Mentrestant, estem treballant per garantir que els serveis sanitaris i els seus professionals poden diagnosticar de manera ràpida i precisa als pacients infectats pel coronavirus, inclosos aquells infectats per noves mutacions”, ha dit el comissionat de la FDA, Stephen M. Hahn.