L’Ajuntament de Barcelona fixa el pla de treball de l’estratègia municipal contra la solitud

El presentarà el regidor Riera aquest dimarts en la Comissió de Drets Socials

L’Ajuntament de Barcelona ha establert el pla de treball amb les tasques de planificació i elaboració per desenvolupar l’Estratègia municipal contra la Solitud, ha informat el consistori aquest diumenge en un comunicat.

El pla preveu la col·laboració entre diferents àrees de l’Ajuntament, professionals, persones expertes i del món acadèmic, a més d’entitats de la ciutat: l’objectiu és presentar al 2021 el document definitiu amb totes les mesures i actuacions municipals per lluitar contra la solitud.

L’Estratègia municipal contra la Solitud té un període d’implementació, actualització i activitat de 10 anys, amb un “full de ruta flexible” capaç d’adaptar-se a les noves realitats que marcarà les grans línies estratègiques i d’acció.

Es pretén treballar a partir d’una política transversal que interpel·li tots els serveis públics i àrees municipals en matèria de solitud, amb un ampli treball de participació i coordinació interna.

Un dels punts importants de l’estratègia és ser present a tots els equipaments municipals, especialment en aquells que donen servei a persones grans i joves, els sectors més vulnerables.

El regidor d’Infància, Joventut, Persones Grans i Persones amb Discapacitat, Joan Ramon Riera, presentarà aquest dimarts la Mesura de Govern que recull el pla de treball en la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports.

Un problema global

La solitud no desitjada s’ha convertit en un problema global de les societats, que s’ha intensificat pel coronavirus, i la primera anàlisi de les dades de Barcelona revela que “un percentatge destacat de persones de totes les edats, gèneres i orígens se senten soles”.

L’enquesta Òmnibus, que es va fer al juny del 2020, mostra que el 7,1% dels joves d’entre 16 i 24 anys se solen sentir sols, seguits dels joves d’entre 25 i 34 –en un 4,7%– i de les persones de més de 64 anys –en un 4%–.