L’Ajuntament de Barcelona esborra el mític mural d’un tauró al Carmel

L'artista italià Blu va pintar l'obra l'any 2009 i ara el consistori farà un procés per habilitar una nova obra

El personal municipal de manteniment de Barcelona ha esborrat aquesta setmana el mural mític d’un tauró pintat al barri del Carmel l’any 2009 per l’artista Blu. Segons han explicat aquest dimarts des de l’Àrea d’Ecologia Urbana de l’Ajuntament, s’havia d’esborrar el mural per intervenir el mur on està pintat i reforçar-lo per motius de seguretat.

Al gener, el departament d’infraestructures del consistori va detectar la necessitat d’intervenir el mur per reforçar-ne l’estructura i garantir l’estabilitat de la paret. El consistori obrirà ara un procés participatiu de propostes per habilitar un nou mural en l’espai que ocupava l’antic, i es convidarà a ser part d’aquest procés a les entitats del Carmel i a Blu.

Des de l’Ajuntament, asseguren que un cop es va detectar la necessitat de la intervenció en el mur es van posar en contacte amb les entitats locals per explicar que les obres implicarien esborrar el mural del tauró, ja que des del consistori són també conscients del “valor artístic i sentimental” de l’obra per al veïnat.

Tot i això, han lamentat les “molèsties ocasionades”, ja que diverses persones s’han queixat que s’hagi esborrat el mural i s’han mostrat desconcertades. La pintura de Blu era un tauró gegant revestit de bitllets.

El regidor de Drets de Ciutadania, Marc Serra, ha negat que el consistori tingui una “dèria” per esborrar murals reivindicatius i ha admès al Twitter que veient la resposta ciutadana s’hauria hagut d’explicar “molt més” l’actuació.