L’Ajuntament de Barcelona destina 640.000 euros a vuit projectes internacionals d’ajuda humanitària

Les iniciatives beneficiàries provenen de Colòmbia, la Franja de Gaza, el Líban, Moçambic i el Senegal

L’Ajuntament de Barcelona destinarà 640.000 euros a vuit projectes internacionals d’ajuda humanitària per combatre els efectes que la Covid-19 està tenint en diversos països.

Les iniciatives beneficiàries d’aquest import provenen de Medellín (Colòmbia), la Franja de Gaza, Saïda (El Líban), Maputo (Moçambic) i el Senegal. Segons ha informat el consistori aquest dilluns, els projectes subvencionats s’executaran entre aquest any i mitjans de 2021 i beneficiaran a més de 160.000 persones. Per l’ajuntament, la situació en aquests territoris és “de desbordament del sistema hospitalari” i veu “fonamental” treballar “colze a colze” amb altres ajuntaments i ONG per reduir l’impacte de la pandèmia arreu del món.

Aquesta convocatòria d’ajudes estava oberta a totes les entitats i ONG acreditades com a expertes en acció humanitària i emergències. La quantitat màxima a sol·licitar era de 80.000 euros i l’import de la subvenció no podia excedir el 80% del cost total de la intervenció, que s’ha de prolongar un màxim de 12 mesos. “Es tracta d’intervencions d’emergència ràpida pel que fa a la contenció de virus”, ha subratllat David Llistar, director de Justícia Global i Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Barcelona. Les subvencions aniran destinades a sectors directament afectats per la crisi de la covid-19, prioritzant àrees com la salut, l’aigua, el sanejament i la higiene.

Aquesta partida de 640.000 euros forma part dels més de 10,2 MEUR que l’Ajuntament de Barcelona ja va reservar per actuacions de cooperació internacional i educació. Per altra banda, el consistori ha recordat que el 2019 ja es van destinar al voltant d’1,6 MEUR a 16 projectes de desenvolupament relacionats amb camps com la salut i l’assistència mèdica.