La soprano catalana Serena Sáenz, primer premi al Concurs Montsé Caballé

També rep el premi honorífic del públic i els premis especials atorgats pel Liceu i el Festival Castell de Peralada

La soprano catalana Serena Sáenz, de 27 anys, s’ha endut el primer premi de la setzena edició del Concurs Internacional de Cant Montserrat Caballé. El guardó està dotat amb 15.000 euros.
La cantant també rep el premi honorífic del públic i els premis especials atorgats pel Liceu i el Festival Castell de Peralada, que comporten una contractació per a dues produccions, una a cada espai. Les sopranos russes Julia Muzychenko i Oksana Sekerina han guanyat el segon premi, dotat amb 6.000 euros.
Els tercers premis, valorats en 3.000 euros, han recaigut en el tenor de Geòrgia, Konstantin Kipiani, i en el baríton Samson Mccrady, dels Estats Units. En aquesta edició s’havien presentat 341 participants de 58 països diferents.
Nascuda a Barcelona, Serena Sáenz va estudiar al Conservatori del Liceu i a la Hochschule für Musik Hanns Eisler de Berlín. L’any 2018 va guanyar el Premi Mozart de l’Accademia Chigiana de Siena i del Concurs Internacional Francesc Viñas. Va debutar al Gran Teatre del Liceu la temporada passada amb ‘Lucia di Lammermoor’, de Gaetano Donizetti, en el rol principal de Lucia.