fbpx
Diumenge, 3 de març de 2024
És notícia

La Festa Major de Sants torna amb cita prèvia i control d’aforament

Avatar photo

La celebració tindrà un format reduït de cinc dies del 24 al 29 d’agost

La Festa Major de Sants torna amb cita prèvia i control d’aforament. Les activitats, que acabaran com a molt tard a les 00.30 hores, tindran com a espai central els jardins de Can Mantega, situats entre els carrers de Joan Güell, Violant d’Hongria, Rosés i el torrent de Perales. La celebració tindrà un format reduït de cinc dies, durarà del 24 al 29 d’agost i estarà adaptada a la situació sanitària amb l’aplicació de tots els protocols vigents per garantir-hi la seguretat.

S’hi mantindrà el guarniment de carrers, que enguany serà aeri, en només vuit espais i sense concurs, i les tradicionals ofrenes a Sant Bartomeu, a l’església de Santa Maria de Sants i al mercat del barri. La circulació de vehicles quedarà tallada perquè no impedeixi o dificulti el pas dels vianants i així es puguin evitar les aglomeracions. Podeu consultar aquí les afectacions al trànsit que hi haurà.

Pel que fa al pregó, s’homenatjaran dos sectors clau durant la pandèmia: el sector sanitari, amb la directora del CAP Numància, Marta Sorribes; i el del comerç, amb el pastisser Joan Galimany, propietari d’un dels establiments més antics i emblemàtics del barri.

A més dels jardins de Can Mantega, la festa tindrà lloc en altres espais del barri com els jardins de la Rambla de Sants, on s’oferirà l’espectacle de foc estàtic dels Diables; La Lleialtat Santsenca, amb una exposició de cartells, i l’esplanada de darrere de l’antiga fàbrica dels Germans Climent, amb actuacions musicals i activitats infantils i familiars. Podeu consultar la programació completa i fer la vostra reserva a http://ja.cat/FMSants i a http://festamajor.borinots.cat.

Estands antimasclistes i dispositius de neteja

La festa major disposarà d’un punt lila d’informació i assessorament per prevenir casos d’assetjament sexual i atendre i assessorar les persones que pateixin violències masclistes, LGTBI-fòbiques o sexuals a l’espai públic. Estarà situat a l’esplanada del darrere de l’antiga fàbrica dels Germans Climent.

A més, s’instal·laran una seixantena de lavabos mòbils, una tercera part dels quals seran adaptats, i es reforçarà el protocol de neteja dels carrers participants i del barri.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’edifici El Cau de Castelló d’Empúries es convertirà en un centre de dia per a gent gran

Notícia següent

El Galacticat de Tàrrega homenatjarà Stephen King en una edició amb 150 films

Notícies relacionades