Categories: Barcelona

La Biennal Ciutat i Ciència aproparà més de 250 activitats i 300 ponents a Barcelona

Barcelona acollirà del 8 al 13 de juny la segona edició de la Biennal Ciutat i Ciència, organitzada des de l’Ajuntament de Barcelona que vol apropar el coneixement científic a la ciutadania i convidar-la a ser-ne protagonista. Aquesta any, a les més de 100 activitats programades pels comissaris i diverses organitzacions se sumen les 120 propostes de la Festa de la Ciència i les 30 de la +Biennal. En total, aquesta edició porta a 40 espais de tota la ciutat més de 250 activitats i la participació de 300 ponents de diferents branques del coneixement per descobrir com afrontar els reptes d’aquest segle, pensar-lo i explorar els seus límits.
Totes les activitats del programa es realitzaran amb les mesures de seguretat que marca la pandèmia de covid-19. Així, els espais seran principalment oberts, a l’aire lliure, els aforaments limitats per evitar aglomeracions i totes les activitats, tret d’alguna excepció, requeriran inscripció prèvia a través del web de la Biennal. Les inscripcions s’obriran a partir del dimarts 25 de maig.

Moltes de les activitats d’aquesta Biennal giren al voltant dels límits del planeta, de la societat i de la mateixa ciència, i plantegen les conseqüències que traspassar-los pot tenir en les persones, la humanitat i el medi ambient. Disciplines com la bioenginyeria o la medicina regenerativa, i qüestions que marquen les fronteres de la ciència actual, tenen implicacions directes sobre aquests límits i seran temes transversals de la Biennal. Així mateix, es posarà en qüestió el sistema alimentari actual, coincidint amb el fet que Barcelona és Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible aquest 2021. Però la Biennal, que compta amb un pressupost global de 660.000 euros, va molt més enllà del debat purament científic, ja que els límits també impliquen àmbits com l’ètica, la filosofia, les ciències socials, la política o les arts, altres temes transversals ben presents en les activitats d’aquesta edició.

Debats, taules rodones i xerrades

Diversos formats convidaran a pensar la ciència des de totes les seves dimensions i seran predominants en espais a l’aire lliure com els jardins de la Casa de la Misericòrdia, el jardí d’interior d’illa Agustí Centelles, la plaça Ramon Torres Casanova, la plaça Joan Coromines o la plaça del Fort Pienc, i en recintes i equipaments com el Canòdrom, els Centres Cívics Guinardó i Vil·la Urània, l’Institut de Ciències del Mar, el PRBB, La Pedrera o el CCCB.

El parc de la Ciutadella acollirà sis sessions de debat i cinema a la fresca amb el passi de grans pel·lícules de ciència-ficció, una cada vespre de la Biennal. Així mateix, al Centre Cívic Ateneu Fort Pienc tindran lloc dos cinefòrums amb la projecció de dos documentals sobre alimentació sostenible.

El Centre Cívic Ateneu Fort Pienc, el CosmoCaixa i l’exterior de l’Institut de Ciències del Mar instal·laran del 8 a l’11 de juny exposicions sobre alimentació, les interaccions entre art i medi ambient, i les de l’art amb la física de partícules.

El divendres 11 de juny a partir de les 20.00 hores, El Born Centre de Cultura i Memòria esdevindrà l’espai amb la ciència més espectacular on la música, les arts visuals, la poesia, el ‘live coding’, els ‘pecha kucha’ o l’il·lusionisme guanyaran protagonisme. Hi tindrà lloc La nit, un conjunt de propostes nocturnes en els límits de l’art, la ciència i la tecnologia.

El diumenge 13 de juny, el colofó de la Biennal el posa la catorzena edició de la Festa de la Ciència, que enguany se celebrarà al front marítim, concretament a diversos espais del parc de la Barceloneta, a La Fàbrica del Sol, al PRBB i a l’Institut de Ciències del Mar. La Festa portarà a aquests espais tallers, demostracions, itineraris, microxerrades, visites guiades i espectacles per a infants, joves i adults, amb la voluntat d’apropar encara més la ciència a la ciutadania. La Festa és el resultat del treball conjunt i les propostes d’universitats, centres de recerca, altres institucions científiques i les empreses i professionals de la divulgació.

Al programa de la Biennal se sumen els actes de la +Biennal, propostes en paral·lel organitzades per entitats i equipaments de la ciutat com ara la Xarxa de Biblioteques i Centres Cívics, l’Institut d’Estudis Catalans, el Goethe Institut, L’Auditori, l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona, el Museu de Ciències Naturals de Barcelona, el CCCB, el Pla Estratègic Metropolità de Barcelona i La Capella. Més activitats que amplien l’abast i els formats d’aquesta Biennal.

Tags: Barcelona
ACN

Missatges recents

Badalona, ciutat convidada a la Feria de Primavera i Fiesta del Vino Fino d’El Puerto de Santa María

Badalona serà la ciutat convidada a la Feria de Primavera y Fiesta del Vino Fino d’El Puerto de Santa María,…

6 minuts fa

VÍDEO | Un lladre fuig per les teulades després de ser enganxat robant en un pis

Un home va ser detingut aquest dijous a Sant Adrià de Besòs després d’haver escalat fins al balcó d’un habitatge…

32 minuts fa

Fuita de producte químic a l’spa d’un hotel de Salou: 12 persones ateses

Una fuita de producte químic utilitzat per al tractament d’aigua ha activat aquest dijous a la tarda un operatiu d’emergència…

1 hora fa

Mazón, protagonista d’una crítica pantalla publicitaria a Times Square

Avui, una imatge peculiar surt cada hora a una de les pantalles de Times Square, a Nova York. En ella,…

1 hora fa

PortAventura World premiat per la seva estratègia de sostenibilitat

PortAventura World ha estat reconegut amb el premi Best Sustainability Programme als IAAPA Brass Ring Excellence Awards, considerats els ‘Òscar’…

1 hora fa

Ordenen evacuar el sud de Xile per risc de tsunami després d’un terratrèmol de magnitud 7,5

Les autoritats xilenes han activat una alerta de tsunami i han ordenat evacuar la zona costanera de la regió de…

2 hores fa

Esta web utiliza cookies.