Josep Maria Bartomeu va fer perdre 1,2 milions al Barça

Els Mossos d’Esquadra quantifiquen en fins a 1,2 milions d’euros el perjudici econòmic que la gestió de l’expresident del FC Barcelona Josep Maria Bartomeu i altres dirigents blaugranes va causar presumptament al club a través de l’anomenat Barça Gate.

Així es desprèn de l’atestat policial al qual ha tingut accés Europa Press, que investiga Bartomeu i el seu ex-cap de gabinet de la presidència, Jaume Masferrer, entre d’altres, per presumptament fraccionar contractes a l’empresa i3Ventures per esquivar els mecanismes de control intern del club i amb la idea d’impulsar una campanya de desprestigi a les xarxes socials contra jugadors i exdirectius.

La investigació policial conclou que durant tres temporades el club va abonar 2.315.775 milions d’euros a Nicestream –dependent d’i3Ventures– per un servei de monitoratge de xarxes, i considera que en aquesta gestió Bartomeu va perjudicar el Barça en uns varems d’entre “un mínim de 843.300 i un màxim de 1.220.700 euros”.

La investigació considera que “s’haurien utilitzat diners del club amb finalitats presumptament particulars (en benefici personal), en clau particular, amb continguts difamatoris sobre persones contràries a la direcció del club i en perjudici de la mateixa entitat”.

Bartomeu, Masferrer, el CEO general del club, Òscar Grau, i el cap dels serveis jurídics del FC Barcelona, Román Gómez Ponti, estaven “directament relacionats amb l’aprovació d’aquests contractes, i la seva supervisió, revisió i pagaments, fins i tot van dissenyar un procés paral·lel de contractació i pagaments al marge del que estableixen la Junta Directiva i els protocols interns”.

L’amo de Nicestream i i3ventures, Carlos Ibañez, “va facilitar l’estructura mercantil necessària per fraccionar suficientment un únic encàrrec en múltiples contractes per evitar els òrgans competents per contractar i tots els sistemes de supervisió i control del Barça”.

“Va oferir fins a vuit empreses del seu grup, aparentant diferents prestacions de serveis independents a diferents països del món (Uruguai, Argentina, Xile i Espanya)”, sostenen els investigadors.

Exposen que Ibáñez va obrir comptes a nom d’aquestes societats a Espanya per “redirigir els pagaments del FCB al destinatari principal, que era i3Ventures i en paral·lel i com a contraprestació va rebre aquesta adjudicació directa del contracte del Barça a un preu molt superior a la feina que realment es va fer”.