Johnson&Johnson retarda la distribució de la vacuna Janssen a Europa

L'EMA insisteix que investiga un petit nombre de casos rars de trombosi, però continua recomanant el vaccí

Johnson&Johnson ha anunciat que retarda la distribució de la vacuna de Janssen a Europa “de forma proactiva” mentre s’estudien els casos de trombosi estranya als Estats Units. Preguntada per la decisió de l’agència de Salut dels Estats Units de recomanar la suspensió de la vacuna produïda per Johnson&Joohnson per sis casos “greus” de trombosis estranyes, l’Agència Europea del Medicament ha reiterat que ho està investigant i que “comunicarà els resultats de l’avaluació” un cop arribi a una conclusió.
Per ara, “no té clar” que existeixi un vincle i no ha considerat necessari desaconsellar el seu ús mentre estudia els casos. La UE just havia de començar aquesta setmana a administrar la vacuna Janssen.
“Les opinions científiques de l’EMA proporcionen als estats membres la informació necessària per prendre decisions sobre l’ús de les vacunes”, recorda un portaveu de l’EMA.

Tanmateix, l’EMA no ha concretat quan podria donar la seva opinió sobre els casos detectats. En el cas de la vacuna d’AstraZeneca, el regulador de la UE va trigar unes 3 setmanes a investigar els casos fins a determinar que els més estranys podien ser un efecte secundari “infreqüent” de la vacuna.