Els mercats del Carmel, Besòs i Montserrat es reformaran d’aquí dos anys

L’Ajuntament de Barcelona afegirà 2,7 milions d’euros al pressupost municipal per cobrir aquests projectes i millores en deu altres mercats

L’alcalde accidental de la ciutat de Barcelona, Jaume Collboni, ha anunciat aquest dimecres que en un termini de dos anys es faran reformes als mercats del Carmel, el Besòs i Montserrat. Collboni ho ha fet públic al mercat de Vall d’Hebron, on ha aprofitat per visitar les obres que s’hi estan duent a terme. L’espai estarà tancat fins el 5 de setembre i adoptarà el nom de Vall d’Hebron-Teixonera. Per cobrir aquests noves remodelacions, s’afegiran 2,7 milions d’euros al pressupost municipal, que també serviran fer diferents actuacions en deu altres mercats de la ciutat. En total, l’any 2017 s’hauran invertit prop de 43 milions d’euros en la xarxa de mercats.
La regidora del districte d’Horta-Guinardó, Mercedes Vidal, ha posat en valor l’impacte que tindrà la reforma del mercat de la Vall d’Hebron. “La transformació que farem anirà més enllà d’aquests barris”, ha celebrat. En concret, Vidal ha destacat la millora en els accessos al barri de la Teixonera a través d’un ascensor i unes escales. Segons la regidora, això anirà lligat a la cobertura de la Ronda de Dalt, que ja s’ha iniciat entre els barris de Sant Genís i la Teixonera.
D’altra banda, Collboni i Vidal han pogut observar l’evolució de les obres i com s’està adaptant la coberta del mercat per acollir el futur hort urbà. “Serà el mercat més gran d’Espanya en una coberta urbana”, ha remarcat Collboni. La seva gestió anirà a càrrec de les entitats del barri, i serà un “espai únic” que servirà de “punt de trobada per les persones del barri”, tal com ha expressat Núria Pedro, secretària de l’Associació de Venedors.

A l’interior del mercat també s’hi obrirà un supermercat. Es calcula que el pressupost final de l’obra sigui d’11 milions d’euros, un milió més del previst.

Pel que fa a la futura rehabilitació del mercat del Carmel, Mercedes Vidal ha explicat que tindrà un abast més reduït, i que servirà per modificar els accessos i la façana i reorganitzar les parades.

Reformes menors a la Boqueria

Les reformes en altres mercats seran menors, i afectaran, per exemple, el mercat de la Boqueria, on es destinaran 507.000 euros per redistribuir i enderrocar les parades i per instal·lar una nova il·luminació.