Illa reitera a Borràs que vol ser candidat

El candidat del PSC a la presidència de la Generalitat, Salvador Illa, ha reiterat aquest dimecres a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que vol ser proposat candidat en el ple d’investidura de divendres, en comptes del republicà Pere Aragonès, perquè encara no reuneix els suports suficients.

“Li he traslladat que tinc la disponibilitat d’afrontar aquest debat d’investidura i intentar convèncer la resta de diputats”, ha explicat Illa en una roda de premsa després de reunir-se amb Borràs en la ronda de contactes amb els grups parlamentaris, que ha tancat amb el candidat del PSC perquè ha estat el guanyador de les eleccions en vots i va empatar amb ERC en escons.

Quan li han preguntat per què la seva candidatura no reuneix prou suports per ser investit president, ha recordat que va ser el més votat en els comicis i ha dit que mantenen converses amb altres grups, i ha afegit: “Cap altre candidat té garantit el suport per superar aquesta investidura”, en referència a Aragonès.

Sobre els suports que disposa, ha destacat que compta amb els vots dels 33 diputats del PSC i amb la “legitimitat d’haver guanyat les eleccions”, i ha recordat que altres grups –en referència a Cs– han indicat que podrien votar-lo, per la qual cosa treballen en aquesta possibilitat per tenir-ne més.

Illa ha advertit que les negociacions entre els partits independentistes per investir Aragonès són “presoneres de la CUP i de la dreta catalana”, i ha dit que aposten pel camí fàcil però alhora el més costós per a Catalunya, que és el bloqueig i la paràlisi, segons ell.

“Catalunya continuarà perdent amb aquest possible pacte, que ja neix tocat. Es pot evitar la repetició d’un fracàs. Hi ha una alternativa, i estic disposat a construir-la”, ha remarcat Illa, que ha avisat que no es pot ser president del Govern a qualsevol preu, i que Catalunya es mereix molt més.

Ho ha dit poc abans que Borràs anunciï el candidat que proposa per sotmetre’s a la investidura, per a la qual cosa s’han postulat Illa i Aragonès, que busca un acord amb Junts i amb la CUP que encara no s’ha tancat.