Barcelona acull la 40a edició de la Marató d’atletisme

Al llarg del recorregut s'han deixat veure pancartes i llaços grocs per reivindicar l'alliberament dels polítics i activistes empresonats

La ciutat de Barcelona ha acollit aquest diumenge al matí la 40a edició de la Marató d’atletisme, que ha congregat a més de 17.000 corredors i corredores. A causa de la cursa, s’han produït alteracions al trànsit a tota ciutat, i en diverses vies s’ha tallat o restringit la circulació. La prova també ha provocat afectacions en dues terceres parts de les línies d’autobús, i ha obligat a interrompre el servei del Trambaix. El punt de sortida i finalització ha estat l’avinguda Reina Marina Cristina, on es preveu que els últims participants arribin al voltant de les 15 hores. Durant tot el recorregut, s’han deixat veure pancartes i llaços grocs per reivindicar l’alliberament dels polítics i activistes catalans empresonats.
Amb l’eslògan ‘marató groga’, els Comitès de Defensa de la República han fet una crida per omplir la Zurich Marató de Barcelona amb símbols de color groc. Així, diverses persones s’han concentrat en punts de pas de la prova per rebre els atletes amb cartells, llaços o bufandes de color groc, com ara al barri de Sant Antoni o a la Sagrera. Des d’una de les Torres Venecianes de l’avinguda Reina Maria Cristina també s’ha penjat una pancarta amb la frase ‘Free Political Prisoners’.