Espanya no exigirà test ni quarantena als turistes amb passaport Covid

Espanya no demanarà test PCR ni quarantena als turistes. El certificat verd i digital, que s’implantarà a finals de juny serà un codi QR on es podrà comprovar si una persona ha estat vacunada, ha superat la covid-19 o té una prova diagnòstica negativa; servirà per facilitar la mobilitat, però no serà requisit per viatjar a Espanya.

El secretari general de Salut Digital, Alfredo González, ha detallat aquest dijous en roda de premsa al costat de Silvia Calzón, secretària d’Estat de Sanitat, el certificat, el reglament es negocia a la UE, després que dimecres es fixés una posició comuna per evitar que operi com un passaport.

“No és un passaport, no és un document de viatge, no és un requisit per a viatjar, és un mecanisme que facilita la mobilitat en l’àmbit de la UE”, ha afirmat el secretari general de Salut Pública.

El certificat és un “facilitador”, però no substitueix la competència dels estats en matèria de salut pública. El viatger que arribi a Espanya, per exemple, s’ha de sotmetre a les restriccions que s’estableixin com a país de destinació.

L’avantatge d’aquest codi QR, és que és gratuït i no és discriminatori, segons ha recalcat González, és que facilitarà la comprovació en frontera. Així, “el trànsit serà molt més segur, i més àgil per al viatger” i “Espanya podrà rebre a més gent amb més seguretat”.

A més, elimina “qualsevol risc de falsificació”, ja que cada estat podrà comprovar al consultar el codi que el certificat ha estat emès per una autoritat sanitària.