Els veïns de Sant Andreu de Palomar demanen a l’Ajuntament de Barcelona que faci marxa enrere amb el sistema de recollida de residus porta a porta implementat fa un mes al barri. En un comunicat fet públic aquest dilluns, l’Associació Veïnal Sant Andreu Sud argumenta que comparteix la consciència pel reciclatge però considera que el sistema del porta a porta ha fracassat i que toca fer una reflexió “profunda” encaminada a trobar quin és el sistema de recollida de residus que assoleixi un equilibri entre allò que els veïns poden assumir i el que l’Ajuntament vol aconseguir. Fins llavors, i en previsió davant de males olors i plagues, demanen que el consistori rectifiqui i retorni els contenidors convencionals als carrers.
Ocupació de voreres, insalubritat i impacte acústic
En el comunicat, exposen que el sistema porta a porta té un impacte negatiu sobre l’espai públic, que està “hipotecat” per cubells i bosses d’escombraries que dificulten la mobilitat del veïnat amb dificultats o amb cotxets. També es queixen de la insalubritat als carrers, ja que les bosses de brossa atrauen rosegadors, paneroles o pixums d’animals, quedant les bosses no recollides “a mercè d’actes incívics i de les altes temperatures”.
A més, consideren que també té una afectació negativa cap a l’activitat comercial, de manera especialment greu hostaleria i alimentació.
Un altre motiu pel rebuig veïnal és la restricció horària que condiciona la gestió de la brossa i la contaminació acústica nocturna. La desaparició dels contenidors, asseguren, allarga els temps que el camió volta alhora que implica també més carrers afectats, amb “un alt impacte” per al descans veïnal.
Les famílies també denuncien l’impacte econòmic, ja que passats els primers sis mesos en què el material homologat és gratuït s’hauran de fer càrrec d’aquest. Per últim, lamenten un “desistiment de funcions” de l’administració perquè tot i que el consistori continua cobrant l’impost de recollida, no recull les escombraries d’aquells que considera “indisciplinats”.
Davant de totes aquestes incidències, els veïns consideren “infranquejables” quatre línies vermelles: recuperar les voreres, rebuig al xip identificador, no a la limitació horària actual i facilitar al màxim la gestió dels residus tèxtil-sanitaris.
La Diputació de Barcelona escalfa motors per celebrar la diada de Sant Jordi amb un munt de propostes culturals i…
Fins al 27 d'abril, es realitza una campanya d'àmbit territorial català orientat a l'ús dels dispositius de seguretat passiva, en…
La vuitena edició del Festival Dansòmetre inclourà un seguit de representacions de dansa que s’iniciaran el divendres 25 d’abril i…
Una dona de 25 anys ha resultat ferida de gravetat aquest dilluns després de ser atropellada per un vehicle que…
Davant les declaracions realitzades per la cantant Lola Índigo el passat dilluns 21 d’abril en un programa de televisió, en…
La coneguda i icònica marca de beguda reusenca, Plim, ha recuperat la seva comercialització després de quasi 11 anys d'absència.…
Esta web utiliza cookies.