Els Mossos vigilaran el Palau de la Generalitat després de l’acció amb pintura

El conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Sàmper, ha anunciat aquest dilluns que “durant les 24 hores del dia, els set dies de la setmana” el Palau de la Generalitat estarà protegit amb una furgoneta de l’Àrea de Recursos Operatius (Arro) després de l’incident amb pintura i sang que es va produir a la façana de l’edifici de la plaça Sant Jaume.

En una roda conjunta amb la consellera Alba Vergés, el coordinador de la unitat de seguiment de la covid-19, Jacobo Mendioroz, i el comissari en cap dels Mossos, Eduard Sallent, Sàmper ha explicat que els fets es deuen a la “ràbia” que quatre treballadors d’un bar de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona) sentien pel tancament temporal del seu local.

Després dels incidents, Sàmper va convocar diumenge una reunió d’urgència en la qual es va anunciar que posaran “una furgoneta d’antiavalots als voltants del Palau” per evitar aquests incidents a edificis públics i protegir l’edifici d’actes vandàlics mentre duri la crisi sanitària.

El comissari en cap dels Mossos, Eduard Sallent, ha explicat que els quatre treballadors de la taverna de l’Hospitalet han estat identificats i se’ls prendrà declaració.

Sallent ha defensat que havien planificat situar una furgoneta als voltants de la seu de la Generalitat per una manifestació que estava prevista diumenge però que els incidents es van produir hores abans i no ho van poder evitar. El comissari ha expressat que “és un fet que mereix una resposta policial” i que es reforçarà la seguretat al Govern.