Pel que fa al document amb una proposta de desescalada del sector, Jardí ha explicat que “des del Departament d’Interior es donarà tot l’assessorament que faci falta perquè puguin anant fent aquest document per tal que sigui sostenible”.
El titular d’Interior ha explicat que “es tracta d’anar acomodant-ho tot perquè sigui beneficiós per a les empreses i per a la societat, però sense anar en contra de tota la feina que estem fent per la lluita contra la covid-19”.
La proposta de Fecasarm
Per la seva banda, la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) ha demanat una reobertura “gradual, asimètrica i pactada” que passi per passar progressivament del 50 al 100% de l’aforament amb mesures de seguretat.
Segons la proposta de Fecasarm la reobertura gradual passaria per obrir inicialment les primeres activitats en fase 3 a les zones més avançades en la desescalada amb un 50% d’aforament administratiu, incrementant un 17% el què ha aprovat el Ministeri de Sanitat, i amb ocupació de pista de ball amb taules i cadires i gent asseguda complint les mesures de seguretat.
Al cap d’una setmana d’estar en fase 3, en aquelles zones on no hi hagi hagut cap incidència, els establiments podrien obrir amb un 75% de l’aforament administratiu amb ocupació de pista de ball però amb taules altes.
Al cap d’una altra setmana, en la nova normalitat, ja podrien obrir amb un 100% de l’aforament administratiu i complint les mesures de seguretat i sense mobiliari a la pista de ball però guardant mínima distància interpersonal i conservant l’obligació de portar mascareta.
En concret, Fecasarm ha proposat implementar les 16 mesures que es requereixen per implementar el distintiu sanitari internacional que porta per nom “Sanitized Venue” (Local Higienitzat) impulsat per l’Associació Internacional d’Oci Nocturn.
Aquestes mesures són una formació als treballadors, que els treballadors duguin mascareta, cartelleria informativa sobre guardar distàncies personals, rentar-se les mans i portar mascareta, guardar distàncies entre taules als reservats, pagar amb targeta, disposar d’hidrogel i mascaretes a disposició dels clients, desinfecció continuada de zones de contacte amb clients i lavabos, fer comandes digitals, entre d’altres.
El president de l’entitat de l’oci nocturn, David López, ha dit que “l’excés de regulació només porta a la confusió i al final ningú compleix res. Nosaltres som partidaris d’implementar poques mesures i que siguin pràctiques i eficaces, que realment comportin una protecció de la salut de treballadors i clients i treballar molt la conscienciació del públic i la formació dels treballadors”.
Les xifres de tancament del Sant Jordi han certificat el que es palpava al carrer des de primera hora: la…
Un incendi desenvolupat a la planta baixa d'un edifici de 4 plantes de Badalona ha deixat 10 persones afectades, segons…
Com ja és habitual, Sabadell s’ha llevat el 23 d’abril amb una alegria especial i amb olor de paper nou…
La periodista Lydia Lozano ha hagut de cancel·lar d'urgència la signatura de llibres que tenia programada aquest dimecres, diada de…
Durant tot el dia de Sant Jordi, els i les socialistes de Tarragona han repartit a tota la ciutadania que…
El Gremi de Bars i Restaurants de Lloret de Mar ho té tot llest per a la XXV edició de…
Esta web utiliza cookies.