Els desperfectes a l’espai públic en els aldarulls de Barcelona supera el milió d’euros

Els sis primers dies de protestes s'ha cremat 284 contenidors

Una barricada amb contenidors d'escombraries en flames al carrer Aragó de Barcelona en la tercera nit de protestes per l'empresonament de Pablo Hasel. ACN

El cost dels desperfectes a mobiliari i espai públic durant els aldarulls a Barcelona ja supera el milió d’euros. Segons dades de l’Ajuntament, durant les sis primeres nits de protestes els contenidors cremats, paviment malmès i la neteja, entre altres qüestions, ha costat al consistori fins a 1.004.421 euros. Concretament, l’Ajuntament xifra en 284 els contenidors cremats de dimarts a diumenge, que estima que tenen un cost de 417.000 euros. També apunta que els serveis de neteja, recollida de residus i retirada de contenidors han costat 203.000 euros, mentre que els desperfectes al paviment –a 4.810 m2- tenen un cost de 304.000 euros. També s’ha malmès enllumenat, semàfors, senyalització, tanques i fonts per valor de 80.421 euros.

Barcelona ja ha viscut sis nits de protestes que han acabat amb aldarulls per denunciar l’empresonament del raper Pablo Hasel. Hasel va ingressar al centre penitenciari el dimarts 16 de febrer.