Els càmpings de l’interior de la demarcació de Barcelona, gairebé plens pel pont de la Puríssima

Molts clients prefereixen espais propers a l'aire lliure en lloc de destins europeus amb restriccions anticovid

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Els càmpings situats a les comarques interiors de la demarcació de Barcelona registraran ocupacions d’entre el 80 i el 100% durant el pont de la Puríssima. El Montseny (Vallès Oriental), la part més elevada de l’Anoia i Osona són destins que van a més en un any en què el sector constata un “boom” de reserves. Un dels motius que ha animat l’ocupació és l’arribada de nombrosos clients que habitualment dedicaven aquests dies a viatjar a ciutats europees, però que aquest cop s’han fet enrere per la proliferació de les restriccions anticovid. Ara prefereixen espais propers a l’aire lliure. Ho destaca a l’ACN el president de l’Associació de Càmpings de Barcelona, Albert Casas, que precisa que les estades són més curtes que abans de la pandèmia.
Casas celebra que el sector viu una “demanda creixent” durant l’últim any, fet que es reflectirà a partir de divendres a la nit i fins dimecres a bona part dels càmpings interiors de Barcelona. Es preveu que estiguin plens la majoria de negocis que tenen entre 50 i 200 bungalows i parcel·les. Aquells que no omplin, s’espera que estaran al voltant del 80%.

“Els que tenen espais amb caravanes fixes estaran ‘a tope’ aquests dies”, afegeix Francisco José Caballé, propietari de tres càmpings, on assegura que hi ha llistes d’espera. Caballé recorda que el pont de l’any passat va ser “catastròfic” degut al confinament perimetral de cap de setmana, i celebra que aquest 2021 hi ha hagut un “boom” de reserves. Ho atribueix, sobretot, a “la necessitat que té la gent per sortir després d’un 2020 marcat pel confinament”.

“Als càmpings la gent se sent que està a l’aire lliure i té més espai per gaudir”, afegeix, tot destacant que el sector està registrant una activitat “molt millor” que anys enrere. Ho subscriu el president dels campistes barcelonins, que detecta que els clients que es desplacen en aquesta època de l’any cada cop busquen més espais propers a la natura, tant càmpings com allotjaments rurals tipus masia.

Aquest auge de reserves, explica, ha vingut acompanyat d’un canvi de tarannà en la llargada de les estades. Si abans de l’esclat de la covid la gent tendia a allotjar-se durant tots els dies del pont, ara les reserves “són per a un màxim de quatre dels cinc dies”. Sí que es manté el perfil dels clients. Com que aquestes dates són festives només a Catalunya i l’estat espanyol, gairebé tots els hostes són de proximitat.