El Port de Barcelona intensifica els treballs amb les companyies de creuers per reprendre l’activitat

Avatar photo
El Port de Barcelona intensificarà en els propers dies els treballs amb les companyies creuerístiques per reprendre l’activitat en les properes setmanes, un cop el Procicat ha aprovat el Pla Sectorial per a l’activitat de creuers als Ports de Catalunya que incorpora els protocols sanitaris que hauran de seguir els creuers que toquin ports catalans. Aquesta autorització del Procicat als protocols en que el Port de Barcelona i les navilieres han estat treballant en els últims mesos suposa l’inici del compte enrere per a la tornada dels creuers al Port de Barcelona aquest estiu.
El retorn de l’operativa de creuers “es farà de forma totalment segura. Portem molts mesos treballant amb les navilieres per poder oferir a la ciutadania una tornada dels creuers amb garanties, complint amb estrictes protocols sanitaris dissenyats per professionals internacionals especialitzats. Aquests protocols no només estan pensats per als passatgers i les tripulacions dels vaixells, sinó que també volen protegir de forma efectiva als ciutadans de les destinacions”, ha afegit la presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa.
L’aturada dels creuers des de l’inici de l’estat d’alarma, a mitjans de març de 2020, ha permès no només treballar en el retorn post-pandèmia, sinó també avaluar les externalitats d’aquesta activitat en les ciutats de destinació i treballar en la seva minimització, per aconseguir un turisme de creuers més sostenible, tant a nivell mediambiental com econòmic i social.
Tot i l’aprovació dels protocols sanitaris, encara és aviat per fixar una data concreta d’inici d’activitat. Els creuers necessiten algunes setmanes d’anticipació per estar en condicions òptimes d’operativitat, tant per reposicionar els vaixells als ports d’inici del recorregut com per preparar el propi vaixell i a la tripulació. Però l’autorització rebuda ja permet tant als ports catalans com a les navilieres treballar amb uns objectius clars de retorn. De moment només es podrien fer creuers de cabotatge perquè manca encara l’autorització de Sanitat exterior (govern espanyol) per poder operar creuers internacionals des del Port de Barcelona.
“Després de mesos d’espera, considerem l’aprovació dels protocols sanitaris per part del Procicat una excel·lent notícia tant per a la indústria de creuers com per a la ciutat de Barcelona i per a Catalunya. Vull recordar que la situació econòmica actual de moltes famílies al nostre país és realment delicada i que la reactivació progressiva dels diferents sectors econòmics, a mesura que la gravetat de la pandèmia va minvant, no és només necessària sinó que és clau per poder recuperar els llocs de treball perduts”, conclou la presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa.
El sector de creuers dona feina directa a Barcelona a més de 9.000 persones. La facturació anual a Catalunya és de 1.083 milions d’euros i la seva contribució al PIB català és de 562 milions d’euros.
Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Salou elaborarà un Pla d’Actuació i un Protocol davant dels actes de violència sexual als espais festius del municipi

Notícia següent

Lleida tindrà una guia turística adaptada per a persones sordes a finals d’any

Notícies relacionades