El Govern obre aquest divendres els ajuts per als professionals de la cultura

El Govern obrirà aquest divendres els tràmits per accedir a l’ajut de 750 euros per pal·liar la “delicada situació econòmica” que pateixen els professionals de la cultura arran de la pandèmia del coronavirus.

Així ho han anunciat aquest dijous en un comunicat les conselleries de Cultura i de Treball, Afers Socials i Famílies, que han augmentat fins als 6,5 milions d’euros la dotació pressupostària de les subvencions de 3,6 milions que es van anunciar en un primer moment.

Hi podran accedir tots els professionals de les arts escèniques, arts visuals, música i altres activitats culturals –ja siguin artístiques, tècniques o de docència– els ingressos dels quals durant els tres primers trimestres del 2020 siguin inferiors a 13.000 euros bruts.

El Govern ha informat que el criteri per establir el nivell d’ingressos s’ha marcat “d’acord amb els representants del sector” i que, en cas que el nombre de sol·licituds superi la partida disponible, es prioritzarà les persones amb menys ingressos.

El termini per sol·licitar la subvenció serà de 7 dies naturals i l’ordre de recepció de les peticions “no es tindrà en compte per establir l’atorgament dels ajuts”, ha informat la Generalitat, que espera que la mesura arribi a més de 8.000 professionals.