El Festival de Jazz de Barcelona reprograma 11 concerts i lamenta la “improvisació” del Govern

El certamen creu que hauran de canviar més actuacions davant el nou pla de desescalada de l'executiu

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
El Voll-Dam Festival de Jazz de Barcelona reprograma 11 concerts d’aquesta edició, la majoria dels quals se celebraran entre gener i febrer del 2021. “La incertesa, les indecisions i la improvisació ben poc jazzística del Govern ens ha obligat a ajornar part de la programació”, ha apuntat el certamen.

L’anunci arriba el mateix dia que el Govern ha anunciat que cines, teatres, auditoris i sales de concerts podran obrir a partir de dilluns amb el 50% de l’aforament i amb un màxim de 500 persones. Joan Anton Cararach, director artístic del Festival de Jazz de Barcelona, ha explicat a l’ACN que es probable que hagin de moure més concerts “perquè el pla de desescalada del Govern afecta algunes actuacions” que no han canviat.

El festival ha reprogramat part dels concerts a les mateixes sales on estaven previstos d’entrada: Brad Mehldau es realitzarà al 14 de gener al Palau de la Música; Carles Benavent, Tino Di Geraldo i Jorge Partdi, el 24 de febrer; All About Marco, el 21 de gener a la sala Barts; Sílvia Pérez Cruz, el 30 de gener al Palau de la Música i el 16 de febrer a la sala Barts; Vicente Amigo, el 19 de febrer al Palau de la Música; David Murray des del Conservatori del Liceu es podrà seguir per streaming el 20 de novembre; Tomatito Sexteto, el 20 de gener al Palau de la Música; La Sant Andreu Jazz Band, el 18 de desembre al Palau de la Música; Pegasus, el 10 de març a la sala Barts i Miguel Poveda, el 17 de febrer al Palau.

Així mateix, s’han cancel·lat concerts com els de Ute Lemper i Natalie Dessay que, com ha apuntat el director artístic, no s’han pogut reprogramar.

Davant les noves mesures del Govern, s’ha preguntat què farà el Liceu, l’Auditori o el Palau de la Música amb un aforament de 500 persones. “Nosaltres fem concerts en petits auditoris, però què passarà amb els concerts grans? És inviable i molt estrany fer un concert al Liceu de 500 persones”.

En aquest sentit, ha assenyalat que amb el nou pla alguns concerts els poden fer sense problemes però altres, no, per “les limitacions que imposa la Generalitat”. Així mateix, ha ressaltat que el Govern “improvisa condicionat per les circumstàncies i ha castigat molt la cultura d’una manera desmesurada i sense cap sentit”.