L’estil barroc s’imposa enguany a l’ornamentació nadalenca

El Mercabarna-flor ha sigut el centre de reunió de més de 2.000 floristes d'arreu de l'Estat que han viatjat per conèixer les tendències de la temporada

L’ornamentació nadalenca vol deixar enrere el minimalisme que l’ha caracteritzat durant els anys de la crisi i enguany aposta per l’estil barroc ‘cool’. Això és el que han pogut veure els més de 2.000 floristes d’arreu de l’Estat que aquest diumenge han assistit a les XXXIV Mercademostracions de Mercabarna-flor, que durant tot el dia ha celebrat tallers, concursos i demostracions sobre les tendències de la temporada. Així, els arbres de Nadal, les corones i els centres de taula típics d’aquestes festes es decoren amb multitud d’ornaments amb blancs trencats o translúcids i grisos que es combinen amb colors metàl·lics o daurats mate; o bé adorns de colors àcids, fúcsies, taronges, vermellosos i llimes. Una altra de les tendències que es portarà aquest nadal és l’estil rústic, on destaca la utilització de materials naturals, com troncs de fusta, verds naturals, pinyes, colors terra i granats, tot amb tocs ‘vintage’.
Enguany, també impera l’estil més luxós en què els reis són el color daurat, el vellut, el vidre, els canelobres antics i tots els ornaments que donin un aire d’opulència.

Aquest acte, organitzat per Mercabarna i l’Associació de Majoristes de Mercabarna-flor (AEM), reuneix els millors especialistes en art floral i decoració per presentar les novetats en treballs, tècniques i materials que marcaran la moda d’aquest Nadal i la del 2018, tot aportant noves idees a floristes i decoradors.

La cita ha reunit els millors dissenyadors d’art floral provinents de les escoles més importants d’Espanya, que han presentat nombrosos treballs nadalencs mostrant el que es portarà aquest Nadal.