L’aeroport del Prat adjudica l’assistència a persones amb mobilitat reduïda per 46,6 MEUR

Reus rebrà el mateix import per prestar aquest servei gratuït

L’aeroport del Prat ha adjudicat a l’empresa Sagita SA/Multiservicios Aeroportuarios S.A. l’assistència a persones amb mobilitat reduïda per un import de 46.690.000 euros. La llicència té una durada de quatre anys però es pot prorrogar any a any per mutu acord de les parts fins a un màxim de dos. Aquest servei, que és gratuït, va atendre més de 162.000 passatgers l’any 2016 a Barcelona. L’aeroport de Reus, que juntament amb el del Prat s’agrupa al lot 2 dels 7 que integren els 20 aeroports de la xarxa beneficiats per aquest nou concurs, rebrà el mateix import per prestar aquest servei destinat a passatgers amb necessitats especials.
El nou concurs ha inclòs algunes noves especificacions, de forma que les empreses adjudicatàries hauran de complir requisits molt precisos pel que fa a l’assistència, els mitjans tècnics i humans necessaris, els temps de resposta, la formació del personal o l’atenció i tracte perquè el passatger amb problemes de mobilitat sigui atès de forma adequada. Així mateix, Aena portarà a terme un seguiment detallat de l’actuació.

Aquest servei es presta de forma gratuïta a tots els aeroports amb vols comercials de la xarxa d’Aena i garanteix, d’acord amb el Reglament 1107/2006 de la Unió Europea, que totes les persones puguin gaudir del transport aeri independentment de la seva discapacitat o problema de mobilitat i en igualtat de condicions amb la resta de passatgers.