Els treballadors de Vector Ronda busquen accions legals contra el decret de Calvet

Els treballadors estan disposats a esgotar totes les possibilitats legals per poder tornar a treballar.

Primer pla d'un conductor de VTC manifestant-se, divendres 25 de gener del 2019. Horitzontal
Els treballadors de les empreses del Grup Vector a Barcelona, que ha iniciat un ERO per acomiadar-los a tots, estan estudiant totes les opcions legals per combatre el decret del Govern que regula el sector VTC. Els representants sindicals han manifestat la seva indignació per la convalidació al Parlament dijous del decret del Govern, que consideren “inconstitucional”. En aquest sentit, els treballadors afirmen que no s’ha ofert cap garantia ni alternatives a tots aquells empleats que han perdut la seva feina, o que podrien fer-ho en les properes setmanes. Vector Ronda ja ha tramitat un ERO per acomiadar 392 treballadors i té previst presentar-ne un altre dilluns per 400 més. En les últimes setmanes, també ha prescindit d’uns 200 empleats a través de finalitzacions de contracte o baixes voluntàries.
Els treballadors consideren que no poden acceptar un decret que és “fruit de la pressió, el xantatge i la violència del sector del taxi” i diuen que s’ha volgut posar un “pedaç” sense comptar amb totes les parts.

Així mateix, denuncien que el decret no respecta ni el Dictamen del Consell de Garanties Estatutàries ni l’informe de la ACCO (Agència Catalana de la Competència), que desaconsellaven la seva aprovació.

Totes les mesures que estan emprenent i estudien fer els treballadors en oposició al decret impulsat pel conseller Damià Calvet, s’estan produïnt des del Comitè de treballadors i els delegats de les diferents empreses del grup Vector Ronda. La portaveu dels conductors a Barcelona, Maria José Delgado, ha explicat a l’ACN que les iniciatives dels treballadors es fan al marge de les accions legals que també puguin estar emprenent les empreses VTC pel seu compte.

Delgado ha insistit que els conductors continuaran les mobilitzacions, sempre de manera pacífica. Dijous, els treballadors VTC es van manifestar davant del Parlament contra la convalidació del decret a la cambra.