Barcelona inaugura vol directe amb Santiago de Xile amb una nova ruta de Level

L'aerolínia de baix cost volarà dues vegades per setmana a la capital xilena i duplicarà la freqüència a finals de juliol

L’aerolínia Level ha inaugurat ruta aquest diumenge amb el que és el primer vol directe entre Barcelona i Santiago de Xile. Level, la marca de baix cost de llarg recorregut del grup IAG, volarà dues vegades per setmana a la capital de Xile i incrementarà la freqüència a quatre vols setmanals a finals de juliol. “Tot i que Santiago de Xile és una destinació molt important des de Barcelona, sobretot per a les persones de Xile, no hi havia servei directe. El punt de venda és més de Xile que d’Espanya, però amb vols més fàcils, la gent hi viatjarà més”, ha afirmat el conseller delegat de Level, Vincent Hodder, en la inauguració de la ruta. La connexió entre Barcelona i Nova York a partir del 27 de juliol serà la propera ruta internacional de la companyia des de l’aeroport del Prat.
El primer avió que connectarà l’aeroport del Prat amb el de Santiago de Xile s’ha enlairat cap a dos quarts de 12 del migdia aquest diumenge i està previst que aterri al cap d’unes 14 hores. “Estem introduint el servei directe entre Barcelona i Xile, que tenen relacions històriques importants”, ha recalcat Hodder davant dels periodistes just abans de tallar la cinta i el pastís per inaugurar la ruta, acompanyat de la tripulació davant la porta d’embarcament de la Terminal 1.

En una breu intervenció mentre els primers passatgers es preparaven per embarcar, el conseller delegat de Level ha afirmat que aquesta nova ruta és part de la “promesa” que van fer de “democratitzar els viatges de llarg recorregut”. Preguntat pels periodistes sobre intencions d’ampliar la xarxa de vols, Hodder ha recordat que a partir del 27 de juliol obriran una nova ruta de l’aeroport del Prat al John F. Kennedy de Nova York i ha afirmat que tenen “molts més plans”. “Estem investigant opcions d’Àsia, Estats Units, Canadà i més d’Amèrica Llatina”, ha apuntat, sense donar-ne més detalls.

Level volarà els dijous i diumenges des de Barcelona a la capital de Xile i preveu transportar uns 2.000 passatgers cada mes, segons ha assenyalat el conseller delegat de la companyia. La freqüència augmentarà a quatre vols per setmana a finals de juliol amb uns 4.000 passatgers al mes, segons les previsions.

El preu de sortida del bitllet per viatjar a Santiago de Xile és 237 euros, ha indicat el CEO de Level, que ha afegit que n’han posat a la venda amb promocions especials des de 169 euros.

La companyia, que va començar a operar el juny del 2017, té previst augmentar la freqüència de vols des de l’aeroport del Prat a San Francisco, que passaran de dos a tres el juliol, i mantenir els tres vols setmanals a Boston i els vuit a Buenos Aires. A aquestes tres rutes des de l’aeroport del Prat, s’hi afegeixen des d’aquest diumenge la que connecta amb Santiago de Xile i, a partir del 27 de juliol, la de Nova York, que començarà amb tres vols setmanals. Level és la cinquena marca d’aerolínies d’International Airlines Group (IAG), juntament amb Aer Lingus, British Airways, Iberia i Vueling.

“L’estava esperant”

Andrea Fritsch, que és de Xile i viu a Barcelona, ha explicat que estava esperant aquest vol: “Resulta més assequible per poder viatjar amb més freqüència a Xile i també més còmode, ja que és directe”. Un cas similar és el de Matías Miranda, que també viu a l’estat espanyol. “Sempre estem atents a les oportunitats per volar a casa i just quan va sortir el vol, poc ens ho vam pensar”, ha dit mentre esperava per embarcar.