Dos agents de Policia Nacional salven un home gran que es volia treure la vida

Imatge d'arxiu d'un policia nacional. CEDIDA.

Dos agents de Policia Nacional del districte de Puente de Vallecas, a Madrid, van salvar aquest dissabte la vida d’un veí que s’autolesionava a la via pública.

Els fets van tenir lloc a les 20 hores i els crits i l’agitació d’un individu que s’estava tallant amb un arma blanca van alertar els vianants que van avisar la Policia, segons ha informat en un comunicat l’associació ‘Vive Entrevías’.

Uns tres minuts després d’haver rebut la trucada, els agents van arribar a l’Avinguda de Palomeras Bajas i van trobar un home de 90 anys amb un ganivet de grans dimensions col·locat al coll, amb la intenció de treure’s la seva vida, i en un “gran estat d’agitació” mentre cridava que no volia continuar vivint.

A més, van comprovar que l’home s’havia provocat “diverses lesions a totes dues mans” fins i tot se li veia l’os en una. De la mateixa manera, van observar que s’havia començat a autolesionar a la part esquerra del coll, a l’alçada de la caròtide, per on perdia una “gran quantitat de sang”.

“Amb professionalitat, tots dos funcionaris, veterans del districte i amb grans coneixements psicològics, van mantenir un diàleg amb el veí, per poder acostar-se ràpidament per la gravetat dels fets, i han protegit la integritat física tant dels agents, com de l’home”, ha explicat l’associació.

L’organització també ha recollit les paraules d’alguns sanitaris de l’Hospital Universitari Infanta Leonor, on va ser traslladat el ferit, que han reconegut la tasca dels agents per preservar la vida del veí de Puente de Vallecas.

Així, quan li van treure l’arma, els agents van taponar-li les ferides, un acte que va salvar la vida de l’home, tal com reconeixen sanitaris de l’Hospital Universitari Infanta Leonor.