Donen d’alta la noia que ha perdut l’ull en els aldarulls a Barcelona

Fonts hospitalàries del Clínic asseguren que la intervenció ha anat bé tot i que es confirma la pèrdua de l'ull

La noia de 19 anys que va perdre un ull després de participar en les protestes rebrà l’alta mèdica aquest divendres, segons han confirmat fonts hospitalàries a l’ACN. La jove va ser intervinguda dijous a l’Hospital Clínic i les mateixes fonts indiquen que l’operació ha anat bé tot i que s’ha confirmat la pèrdua de l’ull.
Dimecres, l’endemà que resultés ferida, el SEM va explicar que en una primera exploració no se la va considerar greu, però que un cop al Clínic es va precisar amb més detall la lesió. La noia va resultar ferida mentre participava en les protestes proHasel que van tenir lloc dimarts al vespre a Barcelona. El Centre Irídia, que va denunciar el fet inicialment, atribueix la lesió a un impacte de bala de foam.
Arran dels fets, el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, El conseller d’Interior, va demanar djous que el Parlament faci una revisió “urgent” del model d’ordre públic de Catalunya. i va reconèixer que “no es pot permetre ni tornar a passar” que una manifestació del segle XXI acabi amb una persona perdent un ull.

Al seu torn, Irídia ha demanat als grups polítics que més enllà de debatre sobre la idoneïtat dels projectils de foam pels antiavalots dels Mossos, es reforcin els mecanismes interns i externs de control, avaluació i investigació de l’acció policial.