Deu dies de dol oficial per les víctimes del coronavirus

Les banderes dels edificis públics i dels vaixells de l’Armada onejaran a mig pal

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts deu dies de dol oficial per les gairebé 27.000 víctimes mortals del coronavirus. Tal i com va anunciar el president Pedro Sánchez dissabte, el país afrontarà el dol més llarg en democràcia durant el qual les banderes dels edificis públics i dels vaixells de l’Armada onejaran a mig pal. La ministra portaveu, María Jesús Montero, ha explicat que posteriorment es farà un gran acte “oficial” d’homenatge presidit pel cap de l’estat, el Rei Felip VI, però no n’ha concretat la data. Montero ha dit que es tracta de vides “truncades” i que 8 de cada 10 eren majors de 70 anys. “Van ser els que tant van ajudar per construir el país que ara tenim, els ciments de la nostra democràcia”, ha remarcat.

“Estem parlant més que de xifres, ens referim a homes i dons que han vist les seves vides truncades”, ha dit. En aquest sentit, ha afirmat que ara és el moment “d’avançar” en la “reconstrucció del país”.

“Hem de ser capaços d’arribar a acords essencials”, ha afirmat, tot afegint que la comissió de reconstrucció “pot ser la millor manera d’honrar la seva memòria”. Per tirar endavant el país, ha dit, “deixant de banda el que ens divideix”.